“Le Pont“ засилва творческата си сила с ключово назначение

“Le Pont“ засилва творческата си сила с ключово назначение

Многократният носител на награди и творчески визионер – Йеркър Фегерстрьом, е назначен за главен творчески директор на “Le Pont”

Йеркър Фегерстрьом е назначен за главен творчески директор на „LePont“, централният хъб за дигитални решения от край до край на Publicis Groupe за Централна и Източна Европа (ЦИЕ), считано от ​ февруари 2022 г. Новите отговорности на Йеркер ще допълват сегашните му задължения на главен творчески директор за PublicisGroupe Скандинавия. Йеркър е бил съосновател на Saatchi & Saatchi в Стокхолм, също част от групата, преди да се премести от DDB в Австралия, където оглавява офиса на „McCANN Wordgroup“ в Сидни, до първата победа на агенцията в творческия фестивал Cannes Lions.

Като един от най-динамичните региони в международен план, ЦИЕ е място на талантливи експерти в маркетинговата комуникационна индустрия, които обслужват едни от най-големите брандове в света. Доказателство за растящата си значимост на региона е скорошното лансиране на „Le Pont“ в Publicis Groupe ЦИЕ в края на 2021г., чиито екипи от центровете за върхови постижения в Чехия, Унгария и Полша се присъединяват към международните екипи на групата, работещи за едно от най-големите пазари и брандове.

„Le Pontима екип от 600 специалисти, съвместно ръководени от Хелга Сасди (Будапеща) и Конрад Дорабиалски (Варшава), които безупречно свързват уменията на експерти с различни националности и многостранни таланти в трите центъра за върхови постижения - Чехия (CRM, данни, технологии и уеб разработки), Унгария (разработване на съдържание и динамични, разнообразни и смели творчески идеи) и Полша (е-търговия ​ и създаване на творчески продукти). Този нов „PowerofOne“ модел на PublicisGroupe ЦИЕ предлага на маркетолозите завършено дигитално решение от край до край, адаптирано да отговаря на постоянно променящите се нужди на потребителите. Една от най-силните страни на „LePont“ е способността да предлага бързи решения и гъвкавост в творческите разработки за настоящите бизнес проблеми.

Да привлечем в екипа световно признат творчески лидер като Йеркър, рефлектира амбицията ни „Le Pont“ да бъде най-добрата услуга в света, без изключения, и нашата компания вярва в силата на креативността като туптящото сърце на всичко, което правим. За да използвам спортен термин, идването на Йеркър ще бъде „най-голямото попълнение в зимния трансферен прозорец“ в маркетинговата индустрия в ЦИЕ, което е наистина вълнуващо за нас и за творческата сцена в региона. Йеркър също е страхотен човек, който искрено вярвам, ще внесе вдъхновение и лидерство в „Le Pont,” споделя Томас Лауко, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe за ЦИЕ.

Това е втората професия на Йеркър Фегерстрьом: докато е бил млад, е служил 5 години в шведската армия като офицер, включително е бил командирован в Босна и Херцеговина за 7 месеца. След като си взима сезонен билет за домакинските мачове на любимия си футболен отбор – Челси, той заминава да учи в Лондон. Това е и мястото, където започва кариерата си в комуникациите, която продължава близо 20 години. Първоначално започва като стратегически планьор, преди да стане управляващ партньор, а по-късно и многокократен носител на награди за творчески директор. Той смята себе си за изключителен късметлия, заради възможността да бъде част и да ръководи екипи, които печелят множество награди, част от които са D&AD, Effie, Cannes Lions (Titanium Lion), Eurobest, Clios, One Show.

Ключовите отличия в неговата кариера включват:

  • Основател на Saatchi & Saatchi в Стокхолм
  • Управляващ партньор в DDB, Швеция
  • Изпълнителен творчески директор в McCANN, Сидни
  • Главен творчески директор в Publicis Groupe, Скандинавия
  • Главен творчески директор в „Le Pont“
За мен, сблъсъкът на креативността, технологиите и човечността/човешкото е една от най-интересните среди за развитието на големи идеи – „Le Pont“ е всичко това и още повече. Една истинска инициатива на бъдещето, “Le Pont” е международна диферсифицирана платформа, защото обединява множество различни компетенции, което е страхотно за творческите процеси. С данните, които играят ключова роля, се постигат креативни решения с огромна доза прецизност. Обичам мащабни възможности като „Le Pont“ и винаги съм бил фен на региона на ЦИЕ, както и на невероятните таланти от тази част на света. Очаквам с нетърпение събирането на повече от 600 велики умове заедно, за да комбинирам и освободя тази сила, разрешавайки най-големите бизнес предизвикателства, пред които са изправени нашите клиенти,“ споделя Йеркър Фегерстрьом, главен творчески директор на “Le Pont”.
Пристигането на Йеркър е не само страхотна новина за нас, но също и за целия творчески регион: това показва, че ние предлагаме атрактивни възможности за големите играчи в индустрията,“ споделя Хелга Сасди, съпредседател на „Le Pont.
Не всеки ден имаш възможност да работиш с глобален креативен талант от този калибър, което показва, че развитието на „Le Pont“ предлага невероятни възможности за творческата и маркетингова индустрия в региона,” допълва Конрад Дорабиалски, съпредседател на „Le Pont.“

 

За Publicis Groupe – The Power of One

Publicis Groupe е лидер в комуникациите в глобален план и предлага цялостен модел на работа  – от стратегическо консултиране до ефективно изпълнение, съчетавайки маркетинг и дигиталната бизнес трансформация. Publicis Groupe партнира на клиентите в тяхното бизнес развитие, като осигурява централизиран достъп до експертизата на екипите и акцентира върху персонализираните и индивидуални маркетингови решения. Publicis има четири основни направления на услуги: комуникации, медии, данни и технолгоии, които предлага в над 100 държави. Компанията има над 80 000 служителя по цял свят.

www.publicisgroupe.com | Twitter: @PublicisGroupe | Facebook | LinkedIn | YouTube | Viva la Difference!

CEE_Le Pont_New CCO_Press release_BG.docx 121 KB Jerker Fagerström.PNG 293 KB

 

Publicis Groupe България
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България