Захарни Заводи даряват над 200 000 билкови пастили на Българска хранителна банка

Захарни Заводи даряват над 200 000 билкови пастили на Българска хранителна банка

„Захарни заводи“ АД направи дарение от 12 000 кутии с над 200 000 билкови пастили „Лукчета“ на Българска хранителна банка. Сравнително новият за пазара продукт на марката е с високо съдържание на натурални билкови масла с доказано, от Българската асоциация на микробиолозите, антимикробно и антивирусно действие срещу често срещани патогени. Продуктите ще бъдат раздадени на нуждаещи се домакинства в страната като част от пакети с хранителни продукти, които организацията раздава традиционно.

„В ЗАХАРНИ ЗАВОДИ искрено вярваме в корпоративната ни политика за социално отговорна ангажираност. През годните сме подкрепяли различни обществени инициативи и за нас е естествено и в този тежък за страната момент също да потърсим начин да помогнем. Правим го чрез билкови пастили Лукчета с доказано антимикробно действие, защото според нас именно този продукт е подхдящ за настоящия сезон.“, сподели Валентина Ралева, изпълнителен директор на „Захарни заводи“ АД.

Билковите пастили „Лукчета“ са с двойна доза натурални билкови масла от евкалипт, мента, мащерка, салвия, копър и пелин, благодарение на които подпомагат нормалното състояние на организма и успокояват гърлото при нужда.

Това е второто дарение, което от компанията правят по повод извънредното положение в страната. Преди по-малко от седмица „Захарни заводи“ АД направи дарение от 10 000 литра денатуриран етилов алкохол на държавни болниции.


За „Захарни заводи“ АД

Компанията е най-големият комплекс за производство на хранителни продукти в България. Основана през 1912 г., компанията е водещ производител на захар, захарни изделия и етилов алкохол в страната. В групата на „Захарни заводи“ АД влизат няколко предприятия – заводи за производство на захар, захарни изделия, етилов алкохол и високопротеинови фуражи, печатница, собствен ТЕЦ и завод за ремонтно-механични услуги.

За Българска хранителна банка

Българска хранителна банка е организация в България, която събира, складира и раздава дарени хранителни стоки, в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните. С помощта на мрежа от партньорски организации в цялата страна, храната се разпределя до десетки хиляди нуждаещи се.

ZaharniZavodi_Donation_Pastili_PressRelease_2.04.2020.docx 45 KB

 

MSL София
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България