Viber обявява нови функции за бизнеса и представя обобщението си за 2021 г.

Viber обявява нови функции за бизнеса и представя обобщението си за 2021 г.

Rakuten Viber, водещото приложение за комуникация, продължава да създава възможности за по-добро общуване между бизнес и потребители. Сега платформата предлага възможност на компаниите да изпращат видео към клиентите си, а те самите да копират кодове, линкове и информация за контакти, само с едно натискане.

С тази функция, брандовете могат да изпращат видео от техните Viber бизнес акаунти, които са във формат 3gp, m4v, mov и mp4 и максимален размер от 200 MB. Потребителите ще могат да отговарят и да "закачат" видеото най-отгоре в дадена кореспонденция, като всяко друго бизнес съобщение.

Съобщенията от брандовете, могат да бъдат следните:

  • Само видео
  • Видео и текст
  • Видео, текст и бутон за следващо действие

Новата функция ще позволи на компаниите да изпращат още по-ангажиращо, креативно и полезно съдържание чрез видео формат. С него те могат да представят нови продукти, да обясняват характеристики, да предоставят инструкции и много други. Например, козметичен бранд може да сподели видеоклип с подробно ревю на новите си продукти, които наскоро са били закупени от потребител, и да обясни как могат да се комбинират с други закупени продукти.

Функцията за видео, ще бъде активирана постепенно през втората половина на декември.

В допълнение, за да улесни още повечеобщуването между потребителите и брандовете, Viber вече им позволява да копират кодове, телефонни номера, имейли и линкове в бизнес съобщенията. Функцията работи за числа от 4 и повече цифри. Продължителното натискане върху номера ще го копира и ще покаже съобщение „Номерът е копиран“. Това е особено удобно за еднократни пароли, промо кодове, данни за проследяване на доставки и др.

С натискане върху линк, имейл или по-дълъг номер, който може да бъде набран или използван за съобщение (обикновено над 7 цифри), потребителите ще имат достъп до меню с различни опции: обаждане, съобщение, добавяне в контакт и т.н., или ще бъдат пренасочени към уебсайт или имейл адрес. Функцията вече е достъпна за Android, iOS и компютър

Всички тези актуализации обогатяват избора от функции за бизнес решенията на Viber, които са предназначени да подобрят комуникацията на компаниите с клиентите им. Това може да бъде особено полезно в навечерието на празничния сезон, когато продажбите нарастват рязко, а услугите достигат пика на търсенето.

Ето и основните функционалности за 2021 г., предназначени да подобрят общуването между брандовете и техните клиенти - по-добра поддръжка, обслужване след покупка, управление на важна информация и много други, като:

  • Двустранен обмен на файлове, което позволява на компаниите изпращането на важна информация и различни видове файлове (гаранции; фактури, каталози, потвърждения за резервации, сертификати). Потребителите от своя страна също могат да споделят файлове (копие на лична карта, документи и др.).
  • Потребителите могат лесно да споделят снимки и видеа с брандовете. Например, ако потребител си купи нова маса и има проблем със сглобяването, може да получи лесни инструкции, като изпрати видео директно в чат с магазина.
  • Viber дава възможност на потребителите да „закачат“ важната информация в бизнес съобщенията директно в разговора, което ще се появи най-отгоре на началния им екран. Например потвърждения за резервация или резултатите от PCR тест, за лесен достъп при пътувания.
  • Потребителите могат да отговарят на конкретно съобщение на брандовете, като така се улеснява разговора помежду им.
  • Ако компанията не може да отговори веднага, опцията за автоматичен отговор работи като съобщение „извън офиса“, което съвсем скоро ще бъде достъпно и за персонализиране от бизнеса.

За Rakuten Viber:

В Rakuten Viber свързваме хората, без значение кои са и откъде са. Нашите потребители по света имат достъп до разнообразие от функционалности като индивидуални съобщения, видео обаждания, групови чатове, актуализации и дискусии с техните любими марки и известни личности. Ние предоставяме на нашите потребители сигурна и свободна среда, където да споделят емоциите си.

Rakuten Viber е част от семейството на Rakuten Group, световен лидер в електронната търговия и финансовите услуги. Rakuten Viber е официален канал за комуникация на FC Barcelona, както и официален партньор на Golden State Warriors за изпращане на съобщения и разговори.

Присъединете се към Viber и се насладете на най-доброто комуникационно изживяване в света.

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България