Viber е вече наличен в Microsoft Store и в магазина за приложения на Samsung - Galaxy Store

Viber е вече наличен в Microsoft Store и в магазина за приложения на Samsung - Galaxy Store

Инсталирането на приложението е още по-лесно и достъпно за всички потребители по света

Rakuten Viber, водещата платформа за сигурни разговори и съобщения в света, обяви, че приложението вече е налично в Microsoft Store, както и в Samsung Galaxy Store. Това нововъведение позволява аудиторията в глобален мащаб да инсталира приложението Viber на десктоп с инсталиран Windows, както и на всички мобилни устройства Samsung.

Приблизително 90% от потребителите на Viber, които използват приложението за десктоп, са с устройства на Windows, а 38.1% от активните месечни ползватели на Android имат устройства на Samsung. Това прави тази новина изключително важна и за двете групи. Подобрението ще позволи на нови потребители да инсталират Viber с лекота и на двете основни платформи.

Microsoft винаги е бил доверен източник на нови и иновативни технологии, като същевременно с това предлага повече от 669 000 приложения в платформата Microsoft Store, част от които става и Viber.

Приложението за десктоп може да се използва за всичко - от връзка с любимите хора, до бизнес комуникация, провеждане на групови разговори, четене на съдържание в каналите на Viber и организация на личното време. Допълнителна добавена стойност от приложението на десктоп е, че то се синхронизира с мобилната версия, и всичко е видимо на по-голям екран, бързо и лесно достъпно през лаптоп и настолен компютър.

Магазинът на Samsung - Galaxy Store е наличен в 125 държави. С милиарди активни потребители по целия свят, Viber винаги ще е под ръка на най-големите и развиващи се потребителски групи в платформата си.

Rakuten Viber вече достигна един впечатляващ връх, надминавайки 1 милиард изтегляния в Google Play Store за устройства с Android. Приложението е налично и в Apple Store, Huawei Store и Xiaomi Store.

„С тези две възможности, милионите потребители по света ще имат още по-лесен достъп до най-новите функционалности на Viber. Нашето приложение се развива постоянно, за да може да предоставя сигурни, поверителни и забавни начини за комуникация.” каза Рой Земер, Вицепрезидент ключови разработки в Rakuten Viber. „Изключително се вълнуваме, когато виждаме как Viber намира място във все повече магазини за приложения по света и чакаме с нетърпение да представим всички нови функционалности на платформата в близкото бъдеще.

За Rakuten Viber

В Rakuten Viber свързваме хората, без значение кои са и откъде са. Нашите потребители по света имат достъп до разнообразие от функционалности като индивидуални съобщения, видео обаждания, групови чатове, актуализации и дискусии с техните любими марки и известни личности. Ние предоставяме на нашите потребители сигурна и свободна среда, където да споделят емоциите си.

Rakuten Viber е част от семейството на Rakuten Group, световен лидер в електронната търговия и финансовите услуги. Rakuten Viber е официален партньор на NBA Golden State Warriors за изпращане на съобщения и разговори.

2308_Viber launches in Microsoft Store and Samsung Galaxy Store.docx 51 KB
Румяна Танчева Senior PR мениджър, MSL Sofia

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България