Тенис легендата Магдалена Малеева сподели с учебна компания Калиопа „Какво е да се изправиш срещу най-добрите от света“

Тенис легендата Магдалена Малеева сподели с учебна компания Калиопа „Какво е да се изправиш срещу най-добрите от света“

Младите предприемачи получиха възможността да зададат своите въпроси и да получат ценни съвети

Калиопа – учебната компания, спечелила първо място в категория „Учебна компания на годината“ в „Изгряващи звезди“ 2020, организирано от Джуниър Ачийвмънт България, взе участие в специална среща с българската тенис легенда  Магдалена Малеева. Четирите момичета от УК Калиопа – Петя, Вики, Ева и Яна, имаха възможност да зададат своите въпроси към Магдалена, която им сподели личен опит от състезателната си кариера и ценни съвети за пътищата към успеха.

„Когато аз съм излизала срещу най-добрите от света, най-страшните, винаги съм смятала, че в тениса се играе с топката, а не с противника. Фокусирайте се върху самата топка. Вие си имате своите задачи и трябва да  гоните тях. Сравнявайте се със самите себе си, с деца от вашата възраст и преследвайте целите си.“, сподели Маги Малеева.

Цялата онлайн среща между момичетата от учебна компания Калиопа и една от най-успешните родни тенисистки  е достъпна на следния адрес: https://youtu.be/U2AQLMxlGC8

„Изгряващи звезди“ е най-голямото предприемаческо състезание за ученици в страната, организирано от Джуниър Ачийвмънт България. Отборът-победител - учебна компания Калиопа, ще вземе участие и във финалите на европейското състезание. Младите предприемачи от розовата долина на България ще представят страната ни в “Company of the year competition” - международното състезание, организирано от JA Европа. Продуктът, разработен от учениците, са шоколадовите бонбони „Kalimazing Chocolates“- вкусни, здравословни и със сладко от рози, по тайна рецепта от баба. Освен локален продукт, бонбоните са резултат на затворен цикъл на производство, който започва с грижа за поле от маслодайни рози в района на Карлово, полагана вече 3 години от членовете на екипа.

Финалите на европейското състезание ще се проведат на два етапа – презентация и представяне пред жури, както и открито гласуване, в което отборът се състезава за награда на публиката. От 22 до 24 юли ще протече големият финал за най-добра учебна компания на Европа. Всички номинации може да намерите тук: https://www.jacompanyoftheyear.org/teams/ , като може да подкрепите българския отбор Калиопа на следния адрес: https://lnkd.in/e8RwcnD


За контакти:

Васил Димитров, Мениджър Партньорства и Маркетинг, JA Bulgaria

тел. +359 879 635 690, имейл: vassil.dimitrov@jabulgaria.org

 

За JA Bulgaria:

Вече над 20 години JA Bulgaria е водеща нестопанска международна организация у нас, с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета. Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа. JA използва т.нар. прогресивен или надграждащ предишните етапи модел на образование („от АБВ до PhD“), чрез който устойчиво се изгражда ключовата компетентност предприемчивост и инициативност. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение (blended learning) с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание, обучение и услуги, както и разработването на политики в областта на образованието и предприемачеството. Екипът на организацията вярва и работи за каузата „От предприемчиви хора към щастлива нация“. JA България е член на JA Worldwide и JA Europe и годишно достига до 30,000 ученици и студенти от 450 населени места в страната.

JAB_CompanyOfTheYear.docx 874 KB Kaliopa_MagdalenaMaleeva.png 309 KB

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България