Така Започва Промяната

Така Започва Промяната

Гласувай на местни избори 2019

Какво ли ще се случи, ако този път масово се обединим около добра кауза? 27 октомври е денят, когато заедно можем да започнем промяната и да спрем да повтаряме „Моят глас няма значение“ и „Изборите няма да променят нищо“.

Фондация Еконт и Институт за развитие на публичната среда (ИРПС), обединяват усилия, знания и ентусиазъм, за създаването на инициативата „Промяната Започва с Действие“, насочена към хората, с вярата че всеки един допринася за едно по-силно гражданско общество.

Кампанията цели да покаже колко много зависи от личното участие на гражданите в местното самоуправление и колко малко е нужно всъщност, за да имаме едно по-добро бъдеще. В портала „Аз гласувам/Ти избираш“, всеки може да научи, през подробна и достъпна информация, какви са функциите и правомощията на кмета, какво зависи от общинските съветници, какви са правата на гражданите по време на избори и как точно влияе нашият глас.

Защо са важни местните избори:

 „В демократичните държави ролята на местната власт е от изключително значение. Това е управлението, стоящо най-близо до хората и свързано най-пряко и осезаемо с всекидневния ни живот.“ - коментират от Институт за развитие на публичната среда. „Ние, като граждани сме „потребители” на услугите на нашата община и затова гражданското участие е важно. Това е нашият механизъм да си осигурим отговорно и прозрачно провеждане на местните политики.“

Хората зад кампанията:

Ани Герасимова, мениджър знание, организатор на събития в Еконт и доброволец във Фондация Еконт. Членува в неправителствени организации, участва в доброволчески дейности и подкрепя смислени каузи. Съмишленик е на Фондация Еконт от края на 2016 г. Това ѝ дава възможност да се запознае с много дейни българи и техните каузи, да работи по интригуващи проекти и да участва в сбъдването на една мечта.

„Срещите с активните хора в обществото са доказателство за мен, че промяната зависи от нас самите. Когато разпознаем своята кауза и вярваме искрено в нея, неизбежно по пътя към преследването ѝ, ние откриваме съмишленици, с които споделяме сходни ценности. Колкото повече такива хора привличаме, толкова по-силни ставаме, защото се превръщаме в общество. Общество с обща визия и споделена отговорност за постигане на мечтата.“ – коментира Ани Герасимова.

Ива Лазарова и Диана Ефтимова от Институт за развитие на публичната среда. От години работят за подобряване на изборния процес в страната и налагането на механизми за отчетно и отговорно към гражданите управление.

„Това, което ни мотивира да се присъединим към „Промяната започва с действие“ е възможността да достигнем до широк кръг от хора, които да се ангажират в по-голяма степен със случващото се в държавата и процеса на избор на управляващите (в случая на местно ниво).“ - споделя Диана Ефтимова, експерт "Проучвания и анализи".

„Във връзка с изборния процес, екипът ни поддържа портала “Аз Гласувам”, който предоставя лесно разбираема информация за избирателите и техните права. За всеки вид избори, работим и с мрежа от доброволци, включващи се в независимо наблюдение по време на изборния ден (не само в страната, но и в различни държави в чужбина). Това ни предоставя своевременна възможност да сигнализираме за допускани пропуски и нарушения, а на места дори с присъствието си да показваме на избирателите, че могат да гласуват свободно и без натиск.“, коментира Ива Лазарова, Изпълнителен директор.

Така започва промяната – с действие, с изразяване на позиция. А какъв по-добър начин за това от упражняването на глас по време на предстоящите местни избори.

#ТакаЗапочваПромяната #МестниИзбори2019


За Фондация Еконт

Вярваме, че човек се чувства богат, когато вижда възможностите пред себе си. Когато осъзнава, че именно той е този, който държи живота си в свои ръце и вярва, че всичко е постижимо, тогава е истински свободен. Свободният човек иска да се развива и търси начини за това. Вярваме, че когато всички познават и уважават правилата на обществото, тогава всеки може да се развива и да постига това, към което се стреми.  Когато сме единни в усилията си по пътя към нашата мечта, можем да постигнем живота, който всеки от нас иска да има в България.

За Институт за развитие на публичната среда

Сдружение "Институт за развитие на публичната среда" e неправителствена организация, основана през 2003 г. и регистрирана в обществена полза. Мисията на организацията е да развива културата на гражданското участие в процеса на вземане на решения; разработване и прилагане на механизми за отчетност на публичните институции и контрол върху дейността им; въвеждане на иновационни практики и модели в дейността на публичната администрация.

Press Release_Промяната започва с действие_10102019.docx 60 KB
Румяна Танчева Senior PR мениджър, MSL Sofia

 

Кампании
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България