Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби ‘2019

Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби ‘2019

Изпращане на национална делегация

На 7 март 2019 от 11.30 ч. в София, Национален пресклуб „България“ (Национален стадион „Васил Левски“) Спешъл Олимпикс България  организира пресконференция с участието на националната делегация за Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби‘2019.

На пресконференцията ще бъдат представени атлетите, които представят България на най-голямото спортно събитие за годината и техните треньори. Спешъл Олимпикс България получи квота от 18 атлета с интелектуални затруднения на възраст от 14 до 42 години от 10 български общини (София, Варна,Банско, Ихтиман, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Смолян, Бургас, Добрич)  в 7 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон,конна езда, плуване, силов трибой, тенис.

Пресконференцията се провежда в последния ден от подготвителния лагер на атлетите в София. След пресконференцията ще има възможност за интервюта с атлетите, техните семейства и придружители и националните треньори.

Преди заминаването Националната делегация на Спешъл Олимпикс България ще бъде приета от министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев.

Последната възможност за изпращане на делегацията е на 8 март 2019 в 8.00 ч. на Терминал 2 на Летище София, преди излитането на атлетите за Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби (Обединени арабски емирства).

В периода 14 – 21 март 2019 година в Абу Даби ще участват повече от 7500 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньора от повече от 190 национални делегации и ще споделят своята радост с над 3000 официални гости, 20 000 доброволци и близо 500 000 зрители по трибуните.

Националната делегация се завръща от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби на 22 март 2019 в 20.30 ч. на Терминал 2 на Летище София.

Резултатите от участието на българските атлети ще бъдат представени на пресконференцията на 25 март 2019 от 11.00 ч. в Пресклуб „България“.

Националната кампания ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО!, Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби‘2019, посветена на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби‘2019, се подкрепя от Министерството на младежта и спорт, община София, община Варна, община Банско, община Ихтиман, община Пловдив, община Благоевград, община Стара Загора, община Смолян, община Бургас, община Добрич, Българска федерация по лека атлетика, Българска федерация по бадминтон, Българска федерация по плуване, Българска федерация по конен спорт, Българската федерация по боче, Българска федерация по тенис, Българската федерация по силов трибой, Българското национално радио и Българската национална телевизия, Националната спортна академия „Васил Левски“, Департамента по спорт СУ „Св. Климент Охридски“, корпоративни и граждански организации и 333 индивидуални дарителя.

В рамките на кампанията Спешъл Олимпикс България стартира сайта WWW.FAN.BG за постигане на широка разгласа за участието и постиженията на атлетите с интелектуални затруднения, за които спортът създава възможност да развиват своята физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, да създават приятелства и да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, другите атлети на Спешъл Олимпикс и обществеността.

В сайта WWW.FAN.BG са публикувани личните истории на атлетите от националната делегация и техните видео визитки, както и две видео представяния на участието и постиженията на българските атлети в Световните игри на Спешъл Олимпикс. Видеата са съобразени с телевизионния формат от до 30 секунди и са достъпни за сваляне и разпространение: ТУК

Подкрепете Българския отбор като станете официален партньор на националната кампания ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО!

Ще се радваме  в периода до 06 април 2019 година:
  • да публикувате във вашите издания, предавания, на Вашата интернет и фейсбук страница информация за българското участие на Световните игри‘2019 и линк към страницата на кампанията – WWW.FAN.BG;
  • да регистрирате Вашата медия като ФЕН КЛУБ на българския отбор за АбуДаби‘2019 на интернет страницата WWW.FAN.BG/CLUBS;
  • „ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С РЕШИТЕЛНИТЕ!“ – като организирате представяне сред Вашия екип на българския отбор и участието в Световните игри, които може да намерите на WWW.FAN.BG/NEWS;
  • отдадени фенове от Вашaта медия да харесат фейсбук страницата на Спешъл Олимпикс България и подкрепят българския отбор, като се включат в НАЦИОНАЛНИЯ ФЕН КЛУБ;
  • участвате в националните церемонии и местните церемонии по изпращане и посрещане на атлетите във Вашия град: WWW.FAN.BG/CEREMONY2019/

За да подкрепите лично участието на българските атлети в Световните игри‘2019, каним Вашия екип да се обедините около идеята за БЕЛИЯ КАРТОН – символ на спорта за развитие и мир  и да споделите с хората около Вас вашето съпричастие към социалната мисия на спорта:

  1. ВЗЕМЕТЕ бял лист хартия и го СГЪНЕТЕ, за да получите вашия БЯЛ КАРТОН
  2. НАПРАВЕТЕ СНИМКА на себе си (или на групата) с вдигнат) БЯЛ КАРТОН (Бъдете оригинални!)
  3. ПУБЛИКУВАЙТЕ Вашата снимка нa НАЦИОНАЛНИЯ ФЕН КЛУБ с надписа: ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО!, за да демонстрирате вашата подкрепа
  4. ИЗПРАТЕТЕ до 06 април 2019 вашата снимка на STANI@FAN.BG за участие в националния конкурс, резултатите от който ще бъдат обявени на  08 април 2019 г на национална пресконференция по повод 6 АПРИЛ, обявен от ООН за Международен ден на спорта за развитие и мир, като първите 50 участника публикували снимки ще получат специални награди.
  5. СПОДЕЛЕТЕ с всички ваши приятели, така че и те да могат да се присъединят към движението и да вземат участие в инициативата „БЯЛ КАРТОН“

За повече информация:

Диана Банчева – координатор на Националната кампания ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО!

тел. 0885 321 361, ел. поща: diana@sreda.net

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО“

WWW.FAN.BG

СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС БЪЛГАРИЯ

WWW.FB.COM/SOBULGARIA/

СВЕТОВНИ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС‘2019

WWW.ABUDHABI2019.ORG/

 

Кампании
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България