Село Житница кани село Смилян да се побратимят

Село Житница кани село Смилян да се побратимят

Кампанията цели да припомни на всички, че винаги ще има общи ценности и традиции, които ни обединяват

В началото на месец юни 2019 г. пловдивското село Житница отправи официална покана до село Смилян за побратимяване на двете села. Кампанията, която се осъществява с подкрепата на „Деликатес Житница“, цели да припомни на всички, че колкото и да сме различни, винаги ще има общи ценности, които ни обединяват – като традиционните български вкусове и рецепти, например.

В рамките на кампанията, жителите на с. Житница са подготвили специално видео обръщение, с което канят всички от с. Смилян да се запознаят и побратимят. За да стигне посланието до с. Смилян, от с. Житница отправят молба към хората от цяла България да споделят клипа, който е публикуван на официалния сайт на инициативата.

Двете села са известни с едни от най-емблематичните продукти в българската кухня – наденицата и смилянския боб. Хората от с. Житница споделят, че двете ястия от край време са в една чиния, а техните производители на практика не се познават. В тази връзка, побратимяването на жителите на с. Житница и с. Смилян ще постави и началото на първото по рода си официално събиране на любимите на поколения кулинарни изкушения – боба и наденицата.

„В село Житница и „Деликатес Житница“ вярваме, че всички българи имаме изключително много поводи и ценности, които ни обединяват и ни правят по-сплотени. Каним всички жители на родопското село Смилян да се побратимим и да покажем на цяла България моментите, заради които си струва да бъдем заедно. Да седнем на една трапеза и да празнуваме онези хубави поводи, които си нямат празник – селата, които се събират, храната, която носи българския вкус и любимите на всички – боб и наденица“, споделя Цецка Йотова, кмет на с. Житница.

„Деликатес Житница“ е създадена през 1993 г. и от основаването си до днес оперира в с. Житница, като към днешна дата по-голямата част от хората в селото работят в предприятието. В производството си компанията обединява качество, традиции и духа на Житница и отговаря на най-високите международни стандарти за качество и сигурност.

Delikates Zhitnitsa_PR announcement_03.06.2019.docx 58 KB

 

 

 

Кампании
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България