Село Житница и село Смилян отпразнуваха побратимяването си

Село Житница и село Смилян отпразнуваха побратимяването си

Първият събор на боба с наденица събра гости от цялата страна

На 7 септември 2019 г., събота, се проведе първият по рода си събор на боба с наденицата в село Житница. Това беше дългоочакван празник, който подобаващо отбеляза побратимяването на двете села, известни с производството на боб и наденица.

Гостите имаха възможност да се насладят на вкуса на класическата рецепта за боб с наденица, поднесена от баби от село Житница. Гост готвачът шеф Андре Токев впечатли присъстващите с модерна интерпретация на боб с наденица.

Съборът беше изпълнен с много емоции, за което през цялото време се грижеше водещият Георги Мамалев. А изпълнителите Деси Добрева, „Лудо Младо“ бенд, „Vivo Montana“ и „100 каба гайди“ направиха събора наистина незабравим. Вечерта завърши подобаващо с народна музика и хора, в които се включиха домакините и гостите на село Житница.

Story image

„В село Житница сме изключително щастливи, че нашето побратимяване достигна до толкова много хора, дори извън селата Житница и Смилян. Вярваме, че българите държат на ценностите и традициите си и за това подобни поводи имат успех – топлят сърцата и имат силата да ни обединят. Благодарим на хората, които дойдоха и отпразнуваха с нас, както и на село Смилян, че приеха поканата ни за побратимяване, която доведе до този прекрасен празник. Надяваме се това събитие да даде тласък на още много хубави поводи, които да ни събират заедно.“, споделя Цецка Йотова, кмет на с. Житница.

„Щастливи сме, че побратимяването вече е факт. Когато хората от село Житница ни отправиха поканата, я приехме с радост и ентусиазъм. Надяваме се съборът да бъде едно прекрасно начало на дълго и успешно сътрудничество, което да помогне да продължим да създаваме подобни събития и да ги превръщаме в традиции.“, споделя  Чавдар Червенков, кмет на с. Смилян.

Официалното побратимяване се състоя на 15 юли, когато кметовете на Житница и Смилян – Цецка Йотова и Чавдар Червенков, подписаха споразумение за сътрудничество. То бе предизвикано от поканата на пловдивското село Житница, към жителите на село Смилян за побратимяване, която беше отправена през месец май. Кампанията се осъществява по инициатива на „Деликатес Житница“ и цели да припомни на всички, че колкото и да сме различни, винаги ще има общи ценности, които ни обединяват – като традиционните български вкусове и рецепти.

За компанията:

„Деликатес Житница“ е създадена през 1993 г. и от основаването си до днес оперира в с. Житница, като към днешна дата по-голямата част от хората от селото работят в предприятието. В производството си компанията обединява качество, традиции и духа на Житница и отговаря на най-високите международни стандарти за качество и сигурност.

Ива Григорова Директор PR бизнес, MSL Sofia

 

Събития
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България