Rakuten Viber отбелязва десетилетие на свързаност със света

Rakuten Viber отбелязва десетилетие на свързаност със света

През последните 10 години Viber се превърна в олицетворение на безплатни, интерактивни и сигурни съобщения по света

Rakuten Viber, едно от водещите приложения за комуникация в света, отбелязва 10 години размяна на съобщения между хората по целия свят. Не само приложение, но платформа, която цени поверителността на своите потребители, по същия начин, по който оценява мобилните технологии.

Story image

Viber стартира през 2010 г. с простата цел да предложи алтернативна среда за комуникация, предоставяща безплатни международни разговори за потребители на мобилни устройства. Оттогава скоростно се развива, разтърсва из основи индустрията и се превръща в цялостна комуникационна платформа. Платформа, която сега предлага богат набор от функции, като съобщения, групови чатове, аудио и видео разговори, общности и чат ботове, всичко това, запазвайки поверителността като своя основна ценност. През 2014 г. Viber става част от Rakuten Inc., световен лидер в електронната търговия и финансовите услуги. През 2018 пък компанията пуска своите „общности“, които са сериозно постижение, което дава възможност на ​ администраторите да създават супер-групови чатове, където могат да добавят неограничен брой хора. Година след това стартира функцията за групови гласови разговори. А днес Viber е на път да се превърне във всеобхватна комуникационна платформа, която се разширява стремглаво в сектора на обществените услуги и финтех, като не отстъпва от ангажимента си да защитава поверителността на своите потребители.

През 2020 г. Viber представи няколко функции, които се оказаха съществени по време на пандемията - групови видео и аудио разговори, с удвоен максималния брой участници - до 20 души. През ноември компанията обяви и бъдещите си планове за по-нататъшно развитие във финтех сферата, представяйки най-новото си решение за плащания в чатботове.

Story image

 

„Развитието и успехът на Viber през последните 10 години не биха били възможни без милионите хора, които ни се доверяват с личната си комуникация. Благодарение на тях стигнахме до това, което сме днес. Във Viber винаги спазваме обещанието си към потребителите, а именно да им осигурим безплатен и сигурен начин да поддържат връзка със света. Тъй като технологиите продължават да са по-голямата част от живота ни, поверителността на данните и сигурността на комуникацията стават все по-важни. Служителите на Viber се ангажират да продължат да работят усилено за тази важна мисия. За повечето от вас те са анонимни, но - повярвайте ми - те са най-добрият екип, който човек би могъл да поиска.“, казва Джамел Агауа, главен изпълнителен директор на Rakuten Viber.
Джамел Агауа, главен изпълнителен директор на Rakuten Viber
Джамел Агауа, главен изпълнителен директор на Rakuten Viber
„Всичко започна с много проста мисия да помогнем на хората да общуват с близките си“, споделя Анна Знаменская, глобален директор развитие в Rakuten Viber. „Сега, когато светът се променя с експоненциална скорост, това са и средствата, чрез които общуваме. Viber се стреми винаги да върви крачка напред за своите потребители, както винаги е правил.“
Анна Знаменская, глобален директор развитие в Rakuten Viber
Анна Знаменская, глобален директор развитие в Rakuten Viber

Като част от десетия си рожден ден, Viber завършва празника си, раздавайки милиони подаръци на потребителите, които са причината всичко това да е възможно, в чатбота Wheel of Fortune. Вземете вашия подарък по случай годишнината на Viber от този ЛИНК


За Rakuten Viber:

В Rakuten Viber свързваме хората, без значение кои са и откъде са. Нашите потребители по света имат достъп до разнообразие от функционалности като индивидуални съобщения, видео обаждания, групови чатове, актуализации и дискусии с техните любими марки и известни личности. Ние предоставяме на нашите потребители сигурна и свободна среда, където да споделят емоциите си.

Rakuten Viber е част от семейството на Rakuten Group, световен лидер в електронната търговия и финансовите услуги. Rakuten Viber е официален канал за комуникация на FC Barcelona, както и официален партньор на Golden State Warriors за изпращане на съобщения и разговори.

Присъединете се към Viber и се насладете на най-доброто комуникационно изживяване в света.

101220_Rakuten Viber celebrates a decade of lifetime connections.docx 55 KB

 

Румяна Танчева Senior PR мениджър, MSL Sofia

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България