Questers става Pwrteams

Questers става Pwrteams

Kомпанията завършва процеса по интегриране в Pwrteams и ще предоставя разширени бизнес възможности на клиентите си.

София, 15 май.

Questers, една от водещите ИТ компании на българския пазар, отбелязва важна промяна след анонсираната през март т.г. интеграция с Pwrteams, водещ глобален доставчик на технологични решения. Questers завършва обединението с Pwrteams, част от групата Nortal, като българско подразделение, което ще предложи разширени бизнес услуги на клиентите си, както и нови кариерни възможности за квалифицирани ИТ и бизнес специалисти в страната. Последното развитие бележи оттеглянето на марката Questers от българския пазар в полза на Pwrteams.

Стратегическата интеграция между двете компании укрепва Pwrteams като бранд. Обединението е следващата стъпка в еволюцията на новото дружество и цели заздравяване на позициите на Pwrteams като ключов играч в сферата на иновациите и цифровите технологии в България.

Pwrteams стъпва на нашия пазар и с нови лого, визуална и бранд идентичност, както и обновен уебсайт на адрес www.pwrteams.com. „Силата на обединението“ е посланието, което Pwrteams отправя към своите клиенти и настоящи и бъдещи служители.

Паралелно с тези промени, след седемнадесет години всеотдайна работа в компанията, Александър Дрангажов, основател на Questers, се оттегля от поста си на управляващ директор. След успешното сливане, управлението поема Карел Саурвалт, който и преди интеграцията е начело на Pwrteams.

От името на целия екип на Pwrteams и от мое име благодаря на Александър за непоколебимата му подкрепа и ангажираност в изграждането на съвместната организация. Този приемствен процес е важен, за да можем смело да надграждаме постигнатото дотук.” – коментира г-н Саурвалт. ​

Ребрандирането на Questers няма да има негативно влияние върху качеството или мащаба на услугите, които компанията предлага на клиентите си. Напротив, очаква се то да подобри пазарното позициониране на организацията и да разкрие нови възможности както за клиенти, така и за ИТ таланти. Pwrteams очаква да продължи да заема челни позиции в изграждането и управлението на ИТ и инженерни екипи за клиенти от цял свят.

От компанията разкриват още, че въвеждат нова услуга. Pwrteams ще предлага услугата „Екип като услуга“ (TaaS) в отговор на пазарното търсене на проектно-базирани екипи. „Екип като услуга“ допълва основната дейност на Pwrteams - изграждане на специализирани „отдадени“ и дългосрочно интегрирани в клиентската структура екипи.

За Pwrteams

Pwrteams е част от групата Nortal и пионер в изграждането на трансгранични ИТ и инженерни екипи, стратегически позиционирани в динамичните технологични екосистеми на Източна Европа. Pwrteams е партньор на глобални бизнеси, лидери в сферата на дигиталните иновации в областта на туризма и пътуванията, медиите и финансовите технологии, подобряването на ефективността на здравеопазването и други.

За Questers

Questers e технологичен парк, предоставящ пълен спектър от услуги на международни софтуерни и технологични компании, помагайки им да изградят и управляват високоефективни екипи чрез осигуряването на подходяща среда и методология за работа, квалификация и кариерно развитие на IT професионалисти и консултанти в Източна Европа. Списъкът с клиенти на компанията включва имена като News UK, Dow Jones, Ocado Technology, Funding Circle, Accenture и други.

Questers е предпочитан работодател за ИТ професионалисти, които искат да работят в международна и вдъхновяваща среда. През годините компанията бива неколкократно отличена с награди за работодателска марка. Част от стратегията на компанията е подпомагането на образователни проекти и инициативи, спомагащи развитието на индустрията.

През 2023 година Questers стана част от семейството на Nortal - мултинационалната компания за стратегически промени и технологии, известна с дигиталната трансформация на естонското правителство.

Rumyana Tancheva Senior PR Manager, MSL Sofia

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България