Publicis Groupe придобива VIVnetworks, създавайки най-мащабното международно афилиейт маркетинг решение, което да води до бизнес резултати

Publicis Groupe придобива VIVnetworks, създавайки най-мащабното международно афилиейт маркетинг решение, което да води до бизнес резултати

VIVnetworks, лидерът в афилиейт маркетинга в Централна и Източна Европа, се обединява с маркетинг платформата CJ, част от Publicis Groupe. Клиентите ще се възползват от лесно достъпна ефективност на платформите с локализирана и надеждна услуга, която развива трансформацията в търговията

Publicis Groupe днес обяви придобиването на VIVnetworks, водеща афилиейт маркетинг агенция в Централна и Източна Европа. С клиентско портфолио от над 900 търговци от 27 държави, VIVnetworks помага на брандове в електронната търговия да измерват ефективността на маркетинг комуникациите си, така че да стимулират повече онлайн продажби и да постигнат бизнес ръст както в Централна и Източна Европа, така и на международно ниво.

Рекламните инвестиции в афилиейт маркетинг в глобален план се равняват на 14 милиарда долара и продължават да растат, като очакванията са да достигнат 15.7 милиарда долара през 2024 г. Афилиейт маркетингът се превръща във все по-важна част от търговската екосистема, защото обединява технологии и партньорства в едно, за да създавастойностна ангажираност при онлайн пазаруването и съответно ръст на печалбите.

VIVnetworks ще бъде интегрирана с глобалната маркетинг платформа за ефективност CJ на Publicis, за да предложи най-обхватното решение за афилиейт маркетинг в света. Работейки рамо до рамо с наскоро придобитите компании в портфолиото на Publicis Groupe - Profitero и CitrusAd, както и с лидера в дигиталната идентичност Epsilon, разширената афилиейт маркетинг услуга ще обогати търговското портфолио на Групата. Съответно, това ще допринесе за по-задълбочено разбиране на потребителите и продуктите, което води до предлагането на по-персонализирани препоръки, отстъпки и ползи на всички точки от потребителския път. Единният модел “Power of One” на Publicis Groupe също ще допринесе за това клиентите да имат пряк достъп до най-добрите услуги и технологични решения в сферата на афилиейт маркетинга.

Съвместно, CJ и VIVnetworks ще създадат множество възможности – за брандове с международно присъствие и издатели, които ще могат да разширят присъствието си в пазарите от Централна и Източна Европа и съответно за тези, които вече имат регионално присъствие, да се разрастнат на глобално ниво. Партньорството се превръща в регионален център за върхови постижения за рекламисти, издатели и агенции. Те ще могат да получават стратегическа помощ от екипи, специализирани в наука за данните (data science), продукти и тяхната технологична разработка, ​ издателства и разрастването им, както и превенцията на измами. Двете компании си партнират от десетилетия в създаването на отличаващи се афилиейт маркетинг програми.

VIVnetworks ще бъде интегриран впредложението на CJ за територията на Европа и ще работи под ръководството на Тобаяс Алгейер, старши вицепрезидент за Европа, Близък Изток и Африка, базиран в Мюнхен. Основателите на VIVnetworks, Владан Хежник, главен изпълнителен директор, и Робърт Студени, главен оперативен директор, ще се присъединят към изпълнителното ръководство на CJ за Централна и Източна Европа.

 

За Publicis Groupe – The Power of One

Publicis Groupe [Euronext Paris FR0000130577, CAC 40] е лидер в комуникациите в глобален план и в България и предлага цялостен модел на работа  – от стратегическо консултиране до ефективно изпълнение, съчетавайки маркетинг и дигиталната бизнес трансформация. Publicis Groupe партнира на клиентите в тяхното бизнес развитие, като осигурява централизиран достъп до експертизата на екипите и акцентира върху персонализираните и индивидуални маркетингови решения. 

www.publicisgroupe.com | Twitter: @PublicisGroupe | Facebook | LinkedIn | YouTube | Viva la Difference!

Ива Григорова Директор PR бизнес, MSL Sofia

 

Publicis Groupe България
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България