Publicis Groupe обяви придобиването на Advertise BG в България

Publicis Groupe обяви придобиването на Advertise BG в България

По този начин компанията допълнително засилва предложението си за цялостни маркетингови решения за българския пазар с използване на глобални възможности и експертиза

Publicis Groupe обяви днес придобиването на Advertise BG, една от водещите агенции за маркетинг на ефективността (performance marketing) в България. Стратегическото придобиване допълнително ще засили компетенциите на Publicis Groupe България в дигиталната трансформация, ускорявайки съществуващото предлагане в областите дигитална стратегия, данни, социални медии и създаване на дигитално съдържание.

Advertise BG в момента обслужва повече от 100 местни и международни клиенти в различни индустрии, като предлага експертиза и услуги за performance маркетинг, бранд позициониране и разпознаваемост, маркетинг в социалните мрежи, дигитален дизайн, анализи и оптимизация на конверсиите, както и обучение и консултиране.

С това придобиване Advertise BG ще стане част от Digitas Sofia, дигитална маркетинг агенция на свързаността в рамките на Publicis Groupe България.

Основана през 2007 г. от Александър Георгиев като агенция за дигитален маркетинг, предлагаща услуги на малки и средни фирми в Обединеното кралство, компанията пренасочва дейността си към българския пазар и прилага своя опит за привличане на по-големи местни клиенти, включително 8888, Мебели Виденов и Sport Depot. Като главен партньор на Google Ads, фирмата също е единствената агенция в България, която два пъти поред е отличена от Google с награда от конкурса “Ready to Rock”.

“През последните няколко години насочихме много усилия да развием дигиталните ни възможности и партньорства, като така целим да подкрепим клиентите си в дигиталната им трансформация. Нашата пътеводна звезда е да намираме връзката между изграждането на най-доброто дигитално потребителско изживяване и правилните бизнес резултати. Това придобиване ще подобри още повече възможностите на Publicis Groupe в дигиталната трансформация, за да допълни съществуващите ни и доказани знания в областта на дигиталната стратегия, данните, социалните медии и създаването на дигитално съдържание. Визията и желанието на екипа на Advertise BG да стимулират растеж чрез каналите за електронна търговия съвпада с нашата амбиция да бъдем водещият и предпочитан партньор на клиентите си по пътя им към дигитална трансформация,” казва Весела Апостолова, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe България.
“Това стратегическо придобиване в България ще допълни нашата дигитална ефективност в е-търговия, данни и технологично предложение в полза на нашите клиенти, като донесе добавената стойност и скоростта, от която те се нуждаят в момента. В същото време, водещите таланти на Advertise BG ще могат да помогнат на Publicis Groupe да укрепи още настоящата си водеща роля в дигиталната маркетингова трансформация в Централна и Източна Европа,” отбелязва Томас Лауко, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe за Централна и Източна Европа.
“След като съм работил с Publicis Groupe България през годините по много проекти, това партньорство е естествена следваща стъпка и е от стратегическо значение за нас. Този съюз отваря за нас вратите към огромната глобална експертиза на Групата много по-ефективно, като така ще можем да ползваме наличните патентовани технологии и платформи, за да спечелим конкурентно предимство на местния пазар и отвъд него.”добавя Александър Георгиев.

Александър Георгиев ще поеме поста на директор „Дигитална трансформация“ и ще стане член на управителния съвет на Publicis Groupe България, като ще работи в тясно сътрудничество с Десислава Стоянова, главен оперативен директор и изпълнителен директор на медийния бизнес на Групата, Ваня Дунчева, управляващ директор на Digitas и Боряна Атанасова, медиен директор на Digitas. В новата си роля Александър ще отчита дейността си пряко на Весела Апостолова, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe България.

За Publicis Groupe България-The Power of One

Publicis Groupe е лидер в комуникациите в глобален план и в България и предлага цялостен модел на работа  – от стратегическо консултиране до ефективно изпълнение, съчетавайки маркетинг и дигиталната бизнес трансформация. Publicis Groupe партнира на клиентите в тяхното бизнес развитие, като осигурява централизиран достъп до експертизата на екипите и акцентира върху персонализираните и индивидуални маркетингови решения. 

Publicis Groupe България обединява девет специализирани звена - Saatchi&Saatchi, Leo Burnett, Red Lion, Digitas, MSL, Publicis Dialog, Brandworks, Zenith и Starcom, които работят в областта на рекламата, връзките с обществеността, промоционален и събитиен маркетинг, маркетинг към купувача и комуникация на местата на продажба, стратегическо планиране и бизнес дизайн, дигитални маркетингови и бизнес решения, производство на аудиовизуални продукти, медийни стратегии и медийно планиране и купуване.

Компанията също е експертен център за „Разузнаване на социалните мрежи“, чийто отдел работи с чужди пазари от мрежата на Publicis Groupe. Екипът има познания на повече от 25 езика и анализира тенденциите и нагласите в потребителското съзнание и поведение, преди те да са станали актуални, ​ ​ като по този начин маркетинг експертите имат възможността да интегрират тази информация в дългосрочните си стратегии и процеси на марките и компаниите.

През 2022 г. Publicis Groupe България разраства технологичната си експертиза с екипи от ИТ разработчици, които работят за създаването на дигитални маркетинг платформи за глобални клиенти на Publicis.

Ива Григорова Директор PR бизнес, MSL Sofia
Vessela Apostolova_Alexander Georgiev.jpg 2 MB Vessela Apostolova_Alexander Georgiev_1.jpg 2 MB Publicis Groupe Bulgaria Aquisition External Communication_BG_10012023.docx 92 KB

 

 

Publicis Groupe България
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България