Publicis Groupe ЦИЕ развива експертизата за работа с данни

Publicis Groupe ЦИЕ развива експертизата за работа с данни

Адам Найкълс е назначен за главен директор на отдел „Данни“ в Publicis Le Pont

Publicis Groupe Централна и Източна Европа (ЦИЕ) обяви назначението на Адам Найкълс за главен директор на отдел „Данни“ в ​ Le Pont, централният хъб на компанията за дигитални решения от край до край. Тази нова позиция разширява съществуващите задължения на Адам като главен директор на отдел „Данни“ в KINDRED, част от Publicis Groupe Чехия, и ще засили работата му в тясно сътрудничество с ръководния екип на Publicis Le Pont и със специалистите за работа с данни по пазари, за разработване на иновативни, ефективни, и базирани на данни решения за клиентите.

Присъединявайки се към екипа на Габриел Забушек, главен технологичен директор на Publicis Groupe ЦИЕ, както и на Publicis Le Pont, назначението на Адам е още едно доказателство за амбициите на Publicis Groupe ЦИЕ да развива експертизата за управление на данни и технологични възможности. ​

Конрад Дорабиалски, съпредседател на Le Pont, споделя своите думи за назначението:Publicis Le Pont се стреми да бъде партньор на клиентите, за да ръководи тяхната дигитална трансформация със скорост, ефективност и преди всичко, с подход към потребителите. Данните буквално са нашият „кислород“, за да вдъхваме на тези процеси живот и можем да се справяме успешно с бизнес предизвикателствата чрез подход, базиран на данните и технологиите. След назначаването на Габриел по-рано тази година, присъединяването на Адам допълнително засилва нашата мощ, за да управляваме бизнеса чрез технологии."
Габриел Забушек, главен технологичен директор на Publicis Groupe ЦИЕ и на Publicis Le Pont, допълва: „През годините Publicis Groupe успешно изгради силен набор от възможности за данни в региона на ЦИЕ. Това създава силна основа за нас да насочим фокуса към укрепване на свързаността и последователността на този много важен модел, за да отключим наистина растежа в света на платформите за бизнеса на нашите клиенти. С огромния опит на Адам в дигиталния маркетинг, той е идеалният кандидат, който да ни помогне да продължим напред в това направление."
Адам Найкълс казва:„Данните са ядрото на всичко, което правим за нашите клиенти днес. Да имаме възможността да работим с разширен екип от специалисти по данни, да се свързваме и синхронизираме, за да управляваме по-мащабно дигиталните процеси за нашите партньори, е наистина вълнуващо. Повече не означава непременно повече данни, необходими да осигурим истинска стойност за клиентите. Ние се ангажираме да предоставяме стабилна стратегия около внедряването на маркетингови технологии и системи за управление на данни в организациите на клиентите, с целта да управляваме ефективно промяната към маркетинга, основан на данни."

Адам има 12 години опит в индустрията за дигитален маркетинг от различни области на медийната и програматик сферата, AdTech и MarTech платформите, работата с данни и дигиталната трансформация. През последните три години Адам ръководи Центъра за върхови постижения за работа с данни и технологии на Publicis от Прага (част от Le Pont днес) – включително центровете за персонализиране и CRM хъбовете на 40 пазара за голям глобален автомобилен клиент, както и различни регионални и глобални клиентски проекти в категориите потребителски стоки, телекомуникации и автомобилна индустрия.

 

За Publicis Groupe – The Power of One

Publicis Groupe е лидер в комуникациите в глобален план и предлага цялостен модел на работа  – от стратегическо консултиране до ефективно изпълнение, съчетавайки маркетинг и дигиталната бизнес трансформация. Publicis Groupe партнира на клиентите в тяхното бизнес развитие, като осигурява централизиран достъп до експертизата на екипите и акцентира върху персонализираните и индивидуални маркетингови решения. Publicis има четири основни направления на услуги: комуникации, медии, данни и технологии, които предлага в над 100 държави. Компанията има над 80 000 служителя по цял свят.

www.publicisgroupe.com | Twitter: @PublicisGroupe | Facebook | LinkedIn | YouTube | Viva la Difference!

Adam Nykles.PNG 1 MB PR Adam Nykles_Le Pont PG CEE_25052022.docx 117 KB
Ива Григорова Директор PR бизнес, MSL Sofia

 

Publicis Groupe България
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България