Publicis Groupe България назначава нов главен изпълнителен директор и председател на съвета на директорите

Publicis Groupe България назначава нов главен изпълнителен директор и председател на съвета на директорите

Николай Неделчев встъпва в длъжност председател на съвета на директорите на Publicis Groupe България и предава задълженията си на главен изпълнителен директор на Весела Апостолова, която понастоящем е главен оперативен директор и изпълнителен директор на творческия и комуникационен бизнес

Publicis Groupe, една от най-големите комуникационни и маркетинг групи в България, обявява назначаването на Николай Неделчев като председател на съвета на директорите и Весела Апостолова като главен изпълнителен директор, считано от 01 юни 2021 г.

Като председател на борда, Николай Неделчев ще има ключова лидерска роля на бизнес съветник за определянето на стратегическото позициониране на Publicis Groupe, докато Весела Апостолова, в качеството си на главен изпълнителен директор, ще ръководи бизнеса на творческите, медийни и комуникационни звена и на отдела за разузнаване на социалните мрежи в компанията и ще продължава успешното ѝ затвърждаване в доверен партньор на клиентите на пазара. Заедно, Николай и Весела ще работят върху бизнес развитието на компанията, като разнообразяват портфолиото от клиенти, разработват нови бизнес решения и дефинират нови и напредничави подходи за рекламната индустрия.

Горд съм с успехите, които Publicis Groupe България постигна през годините, най-вече през изминалата година, когато светът преживя глобална пандемия. Като изпълнителен председател, ще съм ангажиран да напътствам правилното позициониране и развитие на бизнес стратегията ни от регионално към локално ниво, докато работя заедно с Весела. Силно вярвам, че Весела, в ролята си на главен изпълнителен директор, ще помогне на нашия бизнес и нашите клиенти да се трансформират, за да успеят в бързо променящата се бизнес среда. Publicis Groupe винаги е била компания новатор, която е променяла начина, по който творческите маркетинг комуникации са работели и са постигали резултати. Весела притежава нужните бизнес и лидерски умения, за да развие нашата отличимост до следващото ниво.“ – казва Николай Неделчев, председател на съвета на директорите на Publicis Groupe България.

Стратегията на компанията в България ще следва регионалната и глобална посока на Publicis Groupe, която се фокусира върху способността да се създават, изграждат и управляват творчески решения от край до край. Това отваря възможности за развитие на компаниите в света на платформите, стъпвайки на истинска идентичност на потребителите, създавайки динамични творчески послания, комуникирани в точния момент, прецизирайки мащаба на медийните канали и медийни инвестиции в правилните платформи, както и създавайки директни взаимоотношения с потребителите.

„Променящата се икономическа, социална и дори политическа действителност влияе значително на нашите клиенти, тяхната индустрия и техните цели. Сега повече от всякога, бизнесите трябва да прегърнат иновативното мислене и да бъдат гъвкави, когато става въпрос за маркетинг и комуникации. В днешно време маркетинг комуникациите не са отделна част от бизнес процесите, а са фундаментален и трансформиращ аспект на бизнеса и неговата връзка с потребителите. С ентусиазъм очаквам да наложим глобалната визия на Publicis на нашия пазар и заедно с Николай да продължим да изграждаме успешни локални решения, които да помагат на нашите клиенти да успяват и да се развиват.“споделя Весела Апостолова, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe България.
Story image

Весела, в новата си длъжност, ще се отчита директно на Николай Неделчев и на Андонис Пасас, главен изпълнителен директор за Гърция и Югоизточна Европа на Publicis Groupe.

Publicis Groupe България обединява девет специализирани звена - Saatchi&Saatchi, Leo Burnett, Red Lion, MSL, Publicis Dialog, Brandworks, Digitas, Zenith и Starcom. Организирана по модела „Power of One“, компанията осигурява централизиран достъп до инструментите и експертизата на екипите.

Publicis Groupe България e център за върхови постижения в разузнаването на социалните мрежи. Екипът от експерти работи с множество офиси от глобалната мрежата на Publicis, покрива над 25 езика и анализира тенденции още преди те да са станали известни на потребителите.

 

За Publicis Groupe - The Power of One

Publicis Groupe е лидер в комуникациите в глобален план и в България и предлага цялостен модел на работа  – от стратегическо консултиране до ефективно изпълнение, съчетавайки маркетинг и дигиталната бизнес трансформация. Publicis Groupe партнира на клиентите в тяхното бизнес развитие, като осигурява централизиран достъп до експертизата на екипите и акцентира върху персонализираните и индивидуални маркетингови решения. 

Publicis Groupe България обединява девет специализирани звена - Saatchi&Saatchi, Leo Burnett, Red Lion, MSL, Publicis Dialog, Brandworks, Digitas, Zenith и Starcom, които работят в областта на рекламата, връзките с обществеността, промоционален и събитиен маркетинг, маркетинг към купувача и комуникация на местата на продажба, стратегическо планиране и бизнес дизайн, дигитални маркетингови и бизнес решения, производство на аудиовизуални продукти, медийни стратегии и медийно планиране и купуване.

Nikolai Nedelchev_Vessela Apostolova_Publicis Groupe Bulgaria FINAL Nikolai Nedelchev_Vessela Apostolova_Publicis Groupe Bulgaria.jpg - 7 MB Publicis Groupe Bulgaria New CEO and New Executive Chairman News Release 01602021 Publicis Groupe Bulgaria New CEO and New Executive Chairman News Release 01602021_Bulgarian FINAL.docx - 95 KB
Ива Григорова Директор PR бизнес, MSL Sofia

 

Publicis Groupe България
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България