Първото по рода си побратимяване между с. Житница и с. Смилян е официално

Първото по рода си побратимяване между с. Житница и с. Смилян е официално

Историческото събитие ще бъде отпразнувано с голям събор на боба с наденица

На 7 септември 2019 г. ще се проведе първият събор на боба с наденицата в село Житница. Събитието ще отпразнува първото по рода си побратимяване на пловдивското село, което е известно с производството на наденица, и село Смилян – дало името на емблематичния смилянски боб. През месец май жителите на село Житница отправиха покана към хората от село Смилян, а самото побратимяване стана официално на 15 юли, когато бе подписано споразумение за сътрудничество от кметовете на Житница и Смилян – Цецка Йотова и Чавдар Червенков.

„Поласкани сме, че смилянци приеха нашата покана за побратимяване. Нека седнем на една трапеза и да отпразнуваме храната, която носи българския вкус и традиции. Разбира се, табиетлиите от цялата страна са добре дошли да се присъединят и да празнуват заедно с нас.“, споделя Цецка Йотова, кмет на с. Житница.

Съборът ще се проведе на входа на с. Житница, в района на конна база Тракиец. Организаторите са подготвили класически боб с наденица за своите гости, а към събитието ще се присъедини и шеф Андре Токев. И защото няма събор без музика, на сцената ще излязат Деси Добрева и „Лудо Младо“ бенд, 100 каба гайди и танцовите ансамбли на с. Житница и с. Смилян.

Story image

 

Повече информация за събора може да откриете тук: https://bobsnadenitsa.bg/

В началото на месец юни 2019 г. жителите на с. Житница отправиха нестандартна покана за побратимяване на двете села. Житненци заснеха видео обръщение, публикувано на официалния сайт на инициативата, с което канят всички от с. Смилян да се запознаят и побратимят.

Кампанията, която се осъществява с подкрепата на „Деликатес Житница“, цели да припомни на всички, че колкото и да сме различни, винаги има едни общи ценности, които ни обединяват – като традиционните български вкусове и рецепти.


За компанията:

„Деликатес Житница“ е създадена през 1993 г. и от основаването си до днес оперира в с. Житница, като към днешна дата по-голямата част от хората от селото работят в предприятието. В производството си компанията обединява качество, традиции и духа на Житница и отговаря на най-високите международни стандарти за качество и сигурност.

Delikates_Pobratimqvane&Subor_Press_Release_16072019.docx 59 KB
Румяна Танчева Senior PR мениджър, MSL Sofia

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България