Преакселераторът Beyond подпомага реализацията на студенти и техни научни разработки в бизнеса

Преакселераторът Beyond подпомага реализацията на студенти и техни научни разработки в бизнеса

 

Преакселераторската програма Beyond ще стартира онлайн на 15 октомври със серия от обучителни сесии, стимулиращи предприемаческия начин на мислене, знания и добри практики. Записването за новия сезон вече тече, а всички желаещи могат да попълнят своите кандидатури за програмата до 5 октомври на www.beyondaccelerate.com.

Тази година фокусът ще бъде върху хора с научни интереси и разработки, които искат да превърнат идеите си в работещ бизнес. Екипът на преакселератора работи усилено върху разрастването на мрежата си, като към момента си партнира с редица водещи университети от цялата страна, сред които Технически Университет София, Технически Университет Варна, Икономически Университет – Варна, Медицински Университет Пловдив, Медицински университет Варна, Бургаски свободен университет, Бургаски университет „проф. д-р Асен Златаров“ и други. Целта е да се достигне до подбрани отличили се студенти, докторанти и проактивни научни ръководители, които имат потенциала да създадат иновации от ново поколение в тазгодишния сезон. Друга основна част от участниците ще бъдат млади професионалисти и кандидат-предприемачи, които искат да развият идеята си и да надградят своите предприемачески умения.

В преакселератора Beyond теорията и практиката вървят ръка за ръка. Ето защо след обучителните сесии на старта, участниците ще имат възможност да приложат на практика наученото, дооформяйки идеите си и изграждайки техен прототип в екип. На този етап участниците и техните екипи получават начално финансиране и възможност да работят активно с ментори – доказани предприемачи, мениджъри и учени, които да спомогнат за развитието на проектите.

Тази година решенията, които преакселераторът търси са насочени към актуални проблеми в сферата на медицината, здравеопазването, кръговата икономика, екологията, умните градове и образованието.

В края на сезона всички екипи, които са създали своя прототип, ще имат възможност да презентират идеите си пред инвеститори от страната. Също така ще бъдат отличени екипите, които да представят България на международната сцена в различни състезания и други акселерaторски програми в Европа. По този начин младите предприемачи ще имат възможност да натрупат опит, знания и контакти от цялата екосистема в Европа.

Кандидатури за програмата се приемат до 5 октомври, на уебсайта на организацията www.beyondaccelerate.com

През последните години организацията е подпомогнала над 20 екипа да стартират своите проекти, а на стотици други да обогатят своите предприемачески компетенции и умения. Част от успешните компании в програмата са Whisp, Bevinee, Wasteful. Тази година целта на организаторите е да дублират успешните компании в портфолиото си.

 


 

Повече за Beyond:

Beyond е преакселератор на JA България и дъщерната й компания The Edge: R&BD. Екипът зад проекта има над 20 години опит в обучението по предприемачество и създаването на иновативни стартъп компании. ​ Организацията прилага модела на отворените иновации, създавайки мултидисциплинарни екипи от хора с различни опит и компетенции, които създават работещи прототипи (MVP) на идеите си. Зад организаторите седят партньори като Novartis, Citi Bank, EIT Raw Materials, ITA Group, Oracle Academy, Telelink.

Beyond PressRelease 15.09.2021.docx 25 KB Beyond&The winner Wasteful, 2021.jpg 370 KB

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България