PRCA & ICCO стартират мрежа за подпомагане на комуникациите в Украйна

PRCA & ICCO стартират мрежа за подпомагане на комуникациите в Украйна

 

Асоциацията за връзки с обществеността и комуникации (PRCA) и Международната консултантска организация по комуникации (ICCO) обявиха нова инициатива, предназначена да координира доброволческите комуникационни дейности за народа на Украйна. Инициативата се нарича „Мрежа за подпомагане на комуникациите в Украйна“ (UCSN) и е ръководена от водещия украински експерт по комуникации Наталия Попович и от бившия президент на ICCO и председател на PRCA, Дейвид Галахър.

Организацията отправя покана към професионалисти в комуникациите от цял свят да изпращат предложения и проекти в 12 комуникационни категории, насочени към подкрепа на Украйна и засегнатите от войната. Управителният комитет на мрежата – състоящ се от изявени украински и международни лидери в областта на връзките с обществеността – ще съблюдава процесите по одобрение на доброволческите дейности, предназначени да ускорят и разширят подкрепата за хората на Украйна.

Мрежата ще работи в тясно сътрудничество с нарастващата доброволческа база от повече от 200 комуникационни специалисти и агенции, за да гарантира, че подкрепата достига на практика бързо и ефективно, до нуждаещите се.

Дванадесетте категории в програмата са следните:

 1. Административна подкрепа за „Мрежа за подпомагане на комуникациите в Украйна“
 2. Подкрепа на Slova Agency към Министерство на външните работи на Украйна ​
 3. Международно съдействие на медии и журналисти
 4. Насърчаване на независимата журналистика в Украйна
 5. Насърчаване на международната помощ за бежанци
 6. Популяризиране на вътрешната закрила за бежанците
 7. Подкрепа за правна помощ
 8. Обществена осведоменост
 9. Подпомагане на непрекъснатостта на дейността на бизнесите
 10. Дигитални, уеб и софтуерни разработки
 11. Поддръжка на социалните мрежи и създаването на съдържание
 12. Достоверна информация/Противодействие на дезинформацията

Всички доброволчески дейности трябва да се извършват безвъзмездно. Организации и лица, одобрени от Управителния комитет, ще имат право да се наричат „Членове на мрежата на PRCA/ICCO за комуникационна подпомаганена Украйна“ по отношение на обезпечение и свързано съдържание.

- Посетете уеб страницата на UCSN

- Изпратете предложение

Съпредседателят на „Мрежа за подпомагане на на комуникациите в Украйна“ Наталия Попович коментира: Удовлетворяващо е да видим, че призивът към професионалистите по връзки с обществеността с висок морал, генерира толкова много поддръжници, готови да отделят времето и ресурсите си, за да помогнат на Украйна да спечели. Независимо дали става въпрос за увеличаване на цената на войната за Русия или за подпомагане на облекченията на ненужните страдания на украинците чрез хуманитарни решения, Украйна вече има много информация за про боно партньори от агенции в световен мащаб и ние няма да забравим онези, които са били наши приятели в нужда.”
Другият съпредседател на организацията, Дейвид Галахър добавя: „Има интерес към внимателно планираната, професионална комуникационна подкрепа за причините и проблемите, свързани с тази опустошителна война, и щедрият отговор на международната PR общност е вдъхновяващ. Надяваме се, че тези усилия ще улеснят професионалистите и агенциите да съсредоточат своите умения в значима посока."

Членове на Управителния комитет на „Мрежа за подпомагане на комуникациите в Украйна“:

Елена Бакум-Рамола, Publicis Groupe Украйна

Александра Бел, Golin

Род Картрайт, Rod Cartwright Consulting

Дейвид Галахър, DG Advisory

Ива Григорова, MSL България

Хедър Кернахан, Hotwire

Нитин Мантри, Avian WE

Алекс Майърс, Manifest

Наталия Попович, One Philosophy

Олена Суханова, MSL Украйна

Грегорж Шчепански, Hill + Knowlton Strategies

 

 

 

MSL София Publicis Groupe България
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България