Полезни, практични и различни - над 350 младежи се включиха в уебинарите на програмата #YouthEmpowered

Полезни, практични и различни - над 350 младежи се включиха в уебинарите на програмата #YouthEmpowered

Над 350 младежи се включиха в уебинарите на съвместната програма на JA България и Кока-Кола ХБК България #YouthEmpowered. В периода от март насам, в синхрон с тенденцията за дигитална трансформация в последните няколко месеца, програмата се осъществяваше изцяло онлайн чрез серия уебинари на теми, свързани с развитието на личностни и бизнес умения на младите хора. По този начин, програмата продължи да изпълнява основната си цел въпреки предизвикателствата, които пандемията от COVID-19 доведе след себе си – да подпомага развитието на умения за работа сред младите хора, които да повишат тяхната мотивация за развитие към последващо образование и заетост.

 „Тази есен сме готови да продължим с още възможности за развитие на уменията за работоспособност и дигиталните умения на младите хора в България. Предстоят нови полезни уебинари с участие на експерти по теми свързани с личностното и бизнес развитие, практически работилници и възможности за черпене на опит чрез виртуални стажове, организирани съвместно с нашите партньори от Кока-Кола ХБК България в рамките на програмата“, споделя Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България (JA България). 

В рамките на няколко седмици бяха реализирани 7 уебинара на теми като: Управление на време, Водене на преговори, Управление на проекти, Умения за кариера - CV и мотивационно писмо, Умения за успех, Умения в маркетинга и др. 7 ментори от екипа на Кока-Кола ХБК България предадоха своите знания и професионална експертиза по темите и отговориха на всички въпроси на любопитните участници.

За всички в компанията #YouthEmpowered е не просто програма, а призвание, на което сме се отдали през последните няколко години. Всеки колега, който влиза в ролята на ментор, подхожда с равни дози страст и отговорност към срещите с жадните за знание младежи, а те откликват със същото. За нас беше много важно да продължим програмата и по време на извънредното положение и сме щастливи, че заедно с нашите партньори от Джуниър Ачийвмънт България успяхме да я адаптираме бързо и успешно към новите реалности, за да сме полезни на нашите общности“, казва Жаклин Цочева – Директор „Публични комуникации и връзки с обществеността“ в Кока-Кола ХБК България.

Всички над 350 участници имаха възможност да задават въпроси и да коментират по зададените теми и да трупат знания и опит за развитие на своите кариерни умения. Преподавателите, които вдъхват живот на програмата по места, продължиха преподаването дори в контекста на изцяло дигитално образование, а в следващата учебна година те ще бъдат подкрепени и от още ментори доброволци от Кока-Кола ХБК България, които ще се включват в преподаването заедно с тях, като представят практическата страна на темите за кариерно и личностно развитие.

 „Полезни?! Не само, чудесни са уебинарите на #YouthEmpowered. Невероятно подготвени работилници с истински практическо развитие на конкретни умения. Винаги в точен час, конкретни и целенасочени. Учениците споделят, че за малко време са усвоили повече знания и умения от дигиталните уебинари... отколкото от теория. Благодарим на JA Bulgaria за перфектната подготовка по предоставените упражнения.“, Биляна Стамова, учител в ПТГ „Никола Вапцаров“, Самоков.
„Много ми харесаха уебинарите, те ми бяха много полезни и много интересни. От тях научих много нови неща, например научих как да си управлявам времето правилно, така че да ми стига за всичко. Научих също как да кандидатствам за работа и как да създавам CV и мотивационно писмо. Научих и много други неща. По време на всеки един уебинар ми възникваха въпроси, след което ги задавах на гост-лекторите и те ми отговаряха много разбираемо. Всички гост-лектори бяха страхотни и уникални. Чакам с нетърпение следващите уебинари!”,  Александър Вутов, ученик ПГТ "Александър Паскалев".

#YouthEmpowered продължава през есента с нова серия от инициативи, които срещат младежите с бизнеса.


За контакти:

Васил Димитров, Мениджър Партньорства и Маркетинг, JA Bulgaria,

тел. +359 879 635 690    имейл: vassil.dimitrov@jabulgaria.org

 

Радослав Христов, Мениджър „Комуникации“, Кока-Кола ХБК България,

Тел: 0884383825, имейл: radoslav.rhr.hristov@cchellenic.com

 

За JA Bulgaria:

Вече над 20 години JA Bulgaria е водеща нестопанска международна организация у нас, с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета. Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа. JA използва т.нар. прогресивен или надграждащ предишните етапи модел на образование („от АБВ до PhD“), чрез който устойчиво се изгражда ключовата компетентност предприемчивост и инициативност. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение (blended learning) с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание, обучение и услуги, както и разработването на политики в областта на образованието и предприемачеството. Екипът на организацията вярва и работи за каузата „От предприемчиви хора към щастлива нация“. JA България е член на JA Worldwide и JA Europe и годишно достига до 30,000 ученици и студенти от 450 населени места в страната.

 

За Кока-Кола ХБК България:

През 1992 г. в България се основават местните офиси на Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани и на Компанията Кока-Кола. През 2004 г. Групата Кока-Кола ХБК отваря първия си Център за споделени услуги в областта на информационните технологии (Кока-Кола Хеленик Груп Ай Ти Сървисис), а през 2011 г. компанията основава в България втори такъв център, този път в областта на финансите и човешките ресурси (Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисис Организейшън). Кока-Кола ХБК България има два производствени центъра – в Банкя и Костинброд и над 1000 служители в цялата страна.

JAB_CC YouthEmpowered.docx 18 KB YouthEmpowered.png 718 KB YouthEmpowered_logo.png 40 KB

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България