Philips OLED+936 спечели първо място за качество на OLED картина

Philips OLED+936 спечели първо място за качество на OLED картина

Читателите на AV Forums поставиха OLED+936 на първо място сред най-добрите OLED модели от четирите най-големи производители – Sony, Panasonic и LG

Точно 3 години след последната класация и победата на Philips OLED, експерти и читатели на водещия сайт за аудио-видеотехника AV Forums отново наградиха с първото място Philips с модела OLED 936+ по време на сляп тест.

Събитието се състоя в емблематичното Studio 2 в легендарните Abbey Road Studios Лондон, където 27 члена на AV Forums имаха възможност да сравнят технологиите за обработка на картината и да гласуват за най-добрия сред производителите.

Четирите модела, който бяха подбрани за теста, са сред топ 65“ OLED за 2021, а именно – OLED+936 на Philips, AF90J на Sony, HZ2000на Panasonic и G1 на LG. За целите на тестването и постигането на най-прозрачни резултати, всички модели бяха със закрити отличителни белези за марката, така че никой от 27-те оценяващи да не знае за кой модел или марка гласува, като така се гарантира безпристрастността на избора. ​ За да се подсигури единна база за сравнение, устройствата бяха независимо калибрирани от редакционния екип на AV Forums.

На участниците в теста бяха показани 11 видеоклипа с две различни настройки на картината – предварително калибрираните и в „Жив/Динамичен“ (Vivid/Dynamic) режим. Като участниците бяха помолени да променят позициите си спрямо телевизорите, за да ​ може влиянието на ъгъла на гледане да се сведе до минимум, а клиповете бяха показани по два пъти във всеки от режимите.

В калибриран режим, повечето зрители (28%), заявяват, че нямат предпочитания и резултатите на четрите телевизора са сходни.

След това телевизорите бяха превключени на режим „Жив“ или „Динамичен“, които се използват от производителите за да покажат в максимална степен качеството на обработката на картината и позволяват директно сравнение между използваните технологии за качество на картината на всеки от производителите.

Story image

Резултатите от този тест поставиха Philips OLED936 на първо място с 53% от гласовете, следван от Panasonic с 22%. Комбинирания резултат е отново победа за Philips с 36% и второ място за Panasonic с 23%.

Това определено бе оспорвана битка, тъй като и четирите модела са отлични и представят най-доброто на пазара – факт, който прави победата за Philips още по-вълнуваща и е истински вот на доверие от експертната публика. Можем да се похвалим с 5 победи от „слепи“ тестове на OLED телевизори, както в Обединеното кралство, така и в други държави, като Германия и Нидерландия. Много сме горди, че всяка от тези аудитории можа ясно да види превъзходството на нашия P5 видеопроцесор.“, коментира Дани Так, директор продуктова стратегия и планиране в Philips TV
Редакторът Фил Хинтон коментира от името на AV Forums:„Радваме се, че Philips отново избра членовете на AV Forums като публика за третия OLED тест във Великобритания и всички присъстващи се насладиха изключително много на събитието. Много сме впечатлени, че производител е готов да предприеме публично такъв справедлив тест на сляпо и то след като моделите са независимо калибрирани от нас. И четирите модела са отлични, но резултатите показаха, че 65OLED+936 е най-впечатляващият OLED телевизор.“

Подробности около събитието можете да намерите тук:

https://www.avforums.com/news/philips-oled-tv-shootout-at-abbey-road-studios-the-results.19300

Повече информация за OLED телевизорите на Philips можете да намерите тук:

https://www.philips.bg/c-e/so/tv/oled-tv.html

 


За TP Vision:

TP Vision е водеща компания в света на визуалните дигитални развлечения. Тя се фокусира върху разработването, производството и търговията на телевизори Philips в Европа, Русия, Близкия Изток, Бразилия, Аржентина, Уругвай, Парагвай и определени страни в Тихоокеанска Азия. Ние правим това чрез обединяването на дългогодишната традиция и опит в дизайна и иновациите на Philips с безупречните оперативни процеси, гъвкавост и бързина на TPV технологията.

Комбинирайки тези силни страни, предлагаме висококачествени телевизори на пазара: интелигентни и лесни за употреба с изискан стил. Вярваме в създаването на продукти, които осигуряват пълноценно телевизионно изживяване на потребителите. С телевизорите Philips TP Vision е глобален лидер на пазара. TP Vision е ексклузивният лицензоносител на марката телевизори Philips за изброените по-горе континенти. Телевизионната компания е 100 % собственост на TPV, водещият световен производител на монитори и LCD TV. Групата на TPV е била в състояние да управлява растежа си през годините, като базира своите икономии от мащаба и основните компетенции в R&D, производството, логистичната ефективност и качество. За TP Vision работят близо 2000 души в различни държави по света.

 

2611_AV Forum votes for Philips_Press Release.docx 39 KB
Румяна Танчева Senior PR мениджър, MSL Sofia

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България