Philips OLED+936 спечели първо място за качество на OLED картина

Philips OLED+936 спечели първо място за качество на OLED картина

Читателите на AV Forums поставиха OLED+936 на първо място сред най-добрите OLED модели от четирите най-големи производители – Sony, Panasonic и LG

Точно 3 години след последната класация и победата на Philips OLED, експерти и читатели на водещия сайт за аудио-видеотехника AV Forums отново наградиха с първото място Philips с модела OLED 936+ по време на сляп тест.

Събитието се състоя в емблематичното Studio 2 в легендарните Abbey Road Studios Лондон, където 27 члена на AV Forums имаха възможност да сравнят технологиите за обработка на картината и да гласуват за най-добрия сред производителите.

Четирите модела, който бяха подбрани за теста, са сред топ 65“ OLED за 2021, а именно – OLED+936 на Philips, AF90J на Sony, HZ2000на Panasonic и G1 на LG. За целите на тестването и постигането на най-прозрачни резултати, всички модели бяха със закрити отличителни белези за марката, така че никой от 27-те оценяващи да не знае за кой модел или марка гласува, като така се гарантира безпристрастността на избора.  За да се подсигури единна база за сравнение, устройствата бяха независимо калибрирани от редакционния екип на AV Forums.

На участниците в теста бяха показани 11 видеоклипа с две различни настройки на картината – предварително калибрираните и в „Жив/Динамичен“ (Vivid/Dynamic) режим. Като участниците бяха помолени да променят позициите си спрямо телевизорите, за да  може влиянието на ъгъла на гледане да се сведе до минимум, а клиповете бяха показани по два пъти във всеки от режимите.

В калибриран режим, повечето зрители (28%), заявяват, че нямат предпочитания и резултатите на четрите телевизора са сходни.

След това телевизорите бяха превключени на режим „Жив“ или „Динамичен“, които се използват от производителите за да покажат в максимална степен качеството на обработката на картината и позволяват директно сравнение между използваните технологии за качество на картината на всеки от производителите.

Story image

Резултатите от този тест поставиха Philips OLED936 на първо място с 53% от гласовете, следван от Panasonic с 22%. Комбинирания резултат е отново победа за Philips с 36% и второ място за Panasonic с 23%.

Това определено бе оспорвана битка, тъй като и четирите модела са отлични и представят най-доброто на пазара – факт, който прави победата за Philips още по-вълнуваща и е истински вот на доверие от експертната публика. Можем да се похвалим с 5 победи от „слепи“ тестове на OLED телевизори, както в Обединеното кралство, така и в други държави, като Германия и Нидерландия. Много сме горди, че всяка от тези аудитории можа ясно да види превъзходството на нашия P5 видеопроцесор.“, коментира Дани Так, директор продуктова стратегия и планиране в Philips TV
Редакторът Фил Хинтон коментира от името на AV Forums:„Радваме се, че Philips отново избра членовете на AV Forums като публика за третия OLED тест във Великобритания и всички присъстващи се насладиха изключително много на събитието. Много сме впечатлени, че производител е готов да предприеме публично такъв справедлив тест на сляпо и то след като моделите са независимо калибрирани от нас. И четирите модела са отлични, но резултатите показаха, че 65OLED+936 е най-впечатляващият OLED телевизор.“

Подробности около събитието можете да намерите тук:

https://www.avforums.com/news/philips-oled-tv-shootout-at-abbey-road-studios-the-results.19300

Повече информация за OLED телевизорите на Philips можете да намерите тук:

https://www.philips.bg/c-e/so/tv/oled-tv.html

 


За TP Vision:

TP Vision е водеща компания в света на визуалните дигитални развлечения. Тя се фокусира върху разработването, производството и търговията на телевизори Philips в Европа, Русия, Близкия Изток, Бразилия, Аржентина, Уругвай, Парагвай и определени страни в Тихоокеанска Азия. Ние правим това чрез обединяването на дългогодишната традиция и опит в дизайна и иновациите на Philips с безупречните оперативни процеси, гъвкавост и бързина на TPV технологията.

Комбинирайки тези силни страни, предлагаме висококачествени телевизори на пазара: интелигентни и лесни за употреба с изискан стил. Вярваме в създаването на продукти, които осигуряват пълноценно телевизионно изживяване на потребителите. С телевизорите Philips TP Vision е глобален лидер на пазара. TP Vision е ексклузивният лицензоносител на марката телевизори Philips за изброените по-горе континенти. Телевизионната компания е 100 % собственост на TPV, водещият световен производител на монитори и LCD TV. Групата на TPV е била в състояние да управлява растежа си през годините, като базира своите икономии от мащаба и основните компетенции в R&D, производството, логистичната ефективност и качество. За TP Vision работят близо 2000 души в различни държави по света.

 

2611_AV Forum votes for Philips_Press Release.docx 39 KB
Румяна Танчева Senior PR мениджър, MSL Sofia

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. MSL предлага на своите клиенти стратегическо консултиране и креативен подход при създаването на кампании, които са интересни и стойности за публиките и водят до ефективен резултат.

MSL Sofia е агенция за PR и стратегически комуникации в Publicis Groupe България, която е лидер в комуникациите в глобален план и в България и предлага цялостен модел на работа  – от стратегическо консултиране до ефективно изпълнение, съчетавайки маркетинг и дигиталната бизнес трансформация. Publicis Groupe партнира на клиентите в тяхното бизнес развитие, като осигурява централизиран достъп до експертизата на екипите и акцентира върху персонализираните и индивидуални маркетингови решения. 

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България