P&G се обединява с Фондация „Детски книги“ в кампанията „Да засадим въздух за нашите деца“

P&G се обединява с Фондация „Детски книги“ в кампанията „Да засадим въздух за нашите деца“

P&G България си партнира с Фондация „Детски книги“ за създаването на зелени площи в 5 училищни двора, за да могат учениците да се възползват от малко по-добър въздух. Училищата, избрани от неправителствената организация „Детски книги“, се намират в едни от градовете с най-мръсен въздух в България – София, Русе, Пловдив и Стара Загора. В допълнение към зелените площи P&G България и „Детски книги“ ще допринесат със специализирана литература с екологична и STEM насоченост, чрез която децата да осмислят по-добре нуждата от опазване на природата, да адресират проблемите на своето населено място и да открият работещи решения за защита на околната среда.

Изхождайки от данните, че българските градове имат едни от най-високите нива на замърсяване на въздуха в Европа, P&G се обедини с Фондация „Детски книги“, за да помогне. Първото училище, което се възползва от тази инициатива, бе 199 Основно училище „Свети Апостол Йоан Богослов“ в столичния жилищен квартал „Левски Г“ на 25 април.

Story image

До септември 2023 година още четири училища ще имат по-добри и по-красиви зелени площи в дворовете си. След софийското 199 Основно училище, облагородени ще бъдат дворовете на ОУ „Олимпи Панов“ в Русе, 95 СУ „Проф. Иван Шишманов“ в София, Френската езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ в Пловдив и 5 ОУ „Митьо Станев“ ​ в Стара Загора. Всички училища са част от мрежата от читателски клубове „Бисерче вълшебно“ – инициатива на Фондация „Детски книги“, целяща да насърчи четенето и клуб на запалени читатели с отношение към заобикалящия ги свят. ​

В рамките на кампанията ландшафтен архитект проектира зелените площи по най-ефективния начин, съобразено с особеностите на всеки двор – какво е неговото разположение, каква е почвата. В зелените площи ще бъдат засадени няколко дървесни вида, а учениците ще разполагат и с пейки, на които да седнат за глътка свеж въздух между часовете. ​ ​ ​

Story image

Кампанията „Да засадим въздух за нашите деца“ стартира на 30 март тази година за пръв път в България. За всяка покупка между 30 март и 30 април 2023 година на продукти на P&G от популярни марки като Ariel, Fairy, Lenor, Head & Shoulders, Gillette, Pampers и други, компанията дарява в полза на Фондация „Детски книги“ с цел създаване на зелени площи в 5 български училища.

„Радвам се, че сме част от кампанията „Да засадим въздух за нашите деца“, казва Валентина Стоева, основател на фондацията. „През годините сме работили с много български училища, като сме насърчавали четенето сред децата и формирането на читателски вкус. Прави впечатление, че зелените площи в много учебни заведения са недостатъчни. Щастлива съм, че имаме възможност да помогнем с подкрепата на P&G“, допълва тя.

Фондация „Детски книги“ е създадена през 2013 година, а основната ѝ цел е да насърчава четенето сред децата, да променя нагласите на възрастните за важността на четенето от ранна възраст за по-късната реализация и да стимулира издаването на качествени четива, развиващи детския читателски вкус. Валентина Стоева, учредител и председател на Съвета на Фондацията, е носител на званията „Рицар на книгата“, присъждано от Асоциация „Българска книга“, и „Посланик на библиотеките“ на Българската библиотечно-информационна асоциация.

Story image

P&G и нейните марки се ангажират да използват своя глас, обхват, иновации и опит, за да помогнат на хората да водят по-устойчив живот. „Това е нашият дом“ е призив за действие да се обединим и да помогнем на планетата – нашият дом. Марките на P&G като Ariel, Fairy, Lenor, Head & Shoulders и Gillette могат да помогнат с продукти, които улесняват устойчивия избор без компромис с ефективността. Компанията също така цели да продължи да намалява въздействието на дейността си върху околната среда, постигайки или надминавайки целите си до 2030 година – да постигне нулев въглероден отпечатък, да има 100% рециклируеми или преизползваеми опаковки, както и да съкрати употребата на чиста пластмаса на половина.


За P&G

P&G обслужва потребителите по целия свят с едно от най-силните портфолиа от надеждни, качествени и водещи марки, включително Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® и Whisper®. Общността на P&G включва дейности в приблизително 70 държави по света. Посетете www.pg.com за най-новата информация за P&G и нейните марки.

За Фондация "Детски книги"

От 2013 година, когато е създадена, Фондация "Детски книги" има за цел да насърчава четенето сред децата чрез различни инициативи и да допринася за развитието на сегмента "Книги за деца и юноши", като насърчава българските издатели да предлагат на подрастващите качествени четива, развиващи читателския им вкус. От 2017 година фондацията е член на EURead, обединение на европейски организации за насърчаване на четенето. Посетете www.detskiknigi.com за повече информация за фондацията и новини за нейната дейност.

2604_P&G_PoP_Press release.docx 89 KB
Румяна Танчева Senior PR мениджър, MSL Sofia

 

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България