Новостите от Viber, които ще подпомогнат учебната година

Новостите от Viber, които ще подпомогнат учебната година

Куизове, напомняния и обновена медия галерия от Viber в помощ на учители, ученици и родители

Rakuten Viber, водещото приложение за комуникация в света, представя различни подобрения, които ще подкрепят учители, родители и ученици през новата учебна година. Едно от тях е „режим на куиз“ в „анкети”, достъпно както за групови чатове, така и за общности. С него се дава възможност на учителите лесно да проверяват нивото на разбиране на учениците за учебното съдържание по всеки предмет. Също така новата функционалност може да намери и много други приложения не само в учебни процес.    

За да създаде „куиз” в „анкета“, потребителят трябва да:

  • избере общност или групов чат и да натисне иконата за анкета в долната част на екрана
  • в изскачащия прозорец – да активира „режима на куиз“ и да добави въпрос, възможни отговори и ако е необходимо кратко обяснение защо отговорът е верен
  • избере правилния отговор и натисне създаване
Story image

След като „куизът” е активен в общностите или в груповите чатове, потребителите могат да видят съотношението на отговорите на другите гласували участници. Само след приключване на анкетата, те ще могат да видят верния отговор, заедно с краткото обяснение. Отделните отговори на участниците в куиза в общностите ще останат тайни, дори за създателя на викторината. Той ще види само разпределението на отговорите на всеки въпрос, докато за груповите чатове създателят на теста ще има възможност да проследи и какъв е отговорът на всеки респондент.

Тази функционалност е полезна за всички, които искат да проверят знанията, разбирането или мнението на членовете на общността или просто да създадат забавни викторини по различни теми.

„В края на последната учебна година дигитализацията на обучението премина от постепенен процес към нещо, което буквално се случи за една нощ, след като страните по целия свят бяха блокирани и представиха разнообразни стратегии за справяне с COVID-19. Само за няколко дни целият образователен процес беше пренесен от класните стаи в домовете на ученици и учители. Много Viber общности между ученици, учители и родители бяха създадени в подкрепа на цялостния образователен процес. Преминавайки през данните днес и сравнявайки същия период на миналата година в световен мащаб, броят на потребителите, които са разговаряли в общности, се е удвоил, което доказва, че Viber е ценен съюзник в постигането на новия баланс в тези предизвикателни времена“, казва Анна Знаменская - глобален директор развитие в Rakuten Viber.

Следвайки ангажимента си към подкрепа на образованието, през последните няколко месеца Viber представи куп допълнителни функционалности, които ще бъдат полезни и забавни както за учители, ученици, така и за родители. Сред най-важните в списъка са подобрената медийна галерия и функция, която ще е налична скоро - „Напомняния“ в „Моите бележки“ (My Notes), която ще помогне на потребителите да не забравят важни срокове, проекти и срещи. За тези, които искат да внесат малко повече забавление в общностите на своите класове или родителски групи, са подходящи създателите на GIF-ове и стикери, както и реакциите на съобщения. Гласовите и видео съобщения винаги са добра идея, когато търсите бърз начин да изпратите кратки лични съобщения, докато сте в движение.

Rakuten Viber проведе и глобална анкета в 24 страни, относно нагласите на учители и родители за старта на новата учебна година сред 185 000 участници. Резултатите показаха, че в България повече от 77% от гласувалите в анкетата, проведена в официалната Viber общност Viber България, подкрепят присъственото начало на учебната година, а в специализираната Общност на учителите във Viber анкетираните дадоха 74% в полза на присъственото обучение.


За Rakuten Viber:

В Rakuten Viber свързваме хората, без значение кои са и откъде са. Нашите потребители по света имат достъп до разнообразие от функционалности като индивидуални съобщения, видео обаждания, групови чатове, актуализации и дискусии с техните любими марки и известни личности. Ние предоставяме на нашите потребители сигурна и свободна среда, където да споделят емоциите си.

Rakuten Viber е част от семейството на Rakuten Group, световен лидер в електронната търговия и финансовите услуги. Rakuten Viber е официален канал за комуникация на FC Barcelona, както и официален партньор на Golden State Warriors за изпращане на съобщения и разговори.

Присъединете се към Viber и се насладете на най-доброто комуникационно изживяване в света.

Нуждаете се от най-новите активи на марката Rakuten Viber? Намерете ги в търговския ни център: https://www.viber.com/en/brand-center/

23092020_Viber Back to School_Quiz mode in polls.docx 30 KB
Румяна Танчева Senior PR мениджър, MSL Sofia

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България