Новият Audi Q4 e-tron дебютира на българския пазар с характеристики в електрическата мобилност, които променят усещането за пътуване

Новият Audi Q4 e-tron дебютира на българския пазар с характеристики в електрическата мобилност, които променят усещането за пътуване

 

Със стилно премиерно събитие, подчинено на парадигмата за прогреса и развитието на технологиите в електрическата мобилност, вносителят на Audi на българския пазар, Порше БГ, представи своя нов, изцяло електрически, градски SUV модел - Audi Q4 e-tron. Това е електрически автомобил с характер и функционалност за ежедневието на потребителя, който обединява много и различни таланти в едно завършено съчетание на изтънчените технологии, спортното изживяване и екологичната прагматичност.

Audi Q4 e-tron е най-новото попълнение в гамата електрически модели e-tron на Audi, както и първият компактен електрически SUV модел на марката. Моделът притежава отличителен авангарден дизайн, функционалност за ежедневна употреба, характерната за електрическите модели устойчивост и принос към околната среда, както и дигитални технологични решения, характерни за луксозния сегмент. Предоставя едно ново усещане за пътуване, тъй като сетивата на хората възприемат пътя, звуците, пейзажите и цялостното преживяване, по различен начин. Същевременно обаче, изненадва със своята функционалност.

Story image

 

Премиерата на Audi Q4 e-tron в Национална галерия „Квадрат 500“ пресъздаде философията на Audi за електрификация на автомобилната индустрия, като израз на отношение към света и на прилагане на устойчиви и високоефективни решения, които вече са реалност, а не бъдеще. Затова гостите на събитието имаха възможността да се пренесат в този „нов“ свят, който оживя пред техните очи с помощта на специални светлинни ефекти и анимации.

Audi Q4 e-tron впечатлява с изключителен вътрешен простор и с показващи пътя към бъдещето иновативни решения в областта на управлението на функциите, контролните прибори и асистиращите системи. Head-up-дисплеят с добавена реалност обединява реалния и виртуалния свят по един качествено нов начин. Моделната гама включва три варианта за задвижването, като най-високо позициониран е моделът quattro с 220 кВт (299 к.с.) максимална мощност. Общото между въпросните варианти: шофиране с нулеви локални вредни емисии, голям пробег, десет минути време за зареждане на енергия, достатъчна за изминаването на около 130 километра при идеални условия (WLTP) и комфортно зареждане благодарение на e-tron Charging Service. Q4 40 e-tron постига пробег от 520 километра по цикъла WLTP.

 

„За мен е привилегия да представя първия компактен електрически SUV Audi Q4 e-tron. С този модел доказваме, че сме готови да направим прехода към електрическата ера. Audi се превръща в модерен, устойчив доставчик на първокласна мобилност. Плановете на компанията са до 2033 г. постепенно да прекратим производството на модели с двигатели с вътрешно горене, а до 2050 г. да доведем емисиите до нулеви. Audi Q4 e-tron е символ на промяната, електрифицирайки всеки ден за едно по-устойчиво бъдеще.“ – сподели Маркус Татцер, изпълнителен директор на Порше БГ.
Story image
„Щастливи сме да представим новия Audi Q4 e-tron на българския пазар и да затвърдим лидерството на марката в електрическата мобилност. Клиентите заявяват често желанието си да дадат своя принос за опазване на природата без компромис с комфорта от шофиране в луксозния сегмент с приятно изживяване, докато са на път, и вярваме, че с Audi Q4 e-tron вдъхновяваме техните очаквания – предоставяме функционалност и удобство, в съчетание с енергетичност и върхови автомобилни технологии, като съхраняваме и околната природна среда“ – каза Лъчезар Георгиев, бранд мениджър на Audi.

 

Audi Q4 e-tron е вече на българския пазар и може да бъде поръчан в дилърската мрежа на марката. Първоначалните продажби на пазара у нас са вече факт, като първите поръчани автомобили са с модификация Audi Q4 50 е-tron quattro. Цената на Audi Q4 e-tron започва от 87 275лв с ДДС. За модела има специална лизингова оферта с преференциални условия при 777 лв. месечна вноска, подробности на audi.bg. По-късно през годината предстои представянето на Audi Q4 e-tron Sportback.

Story image

 

Данни за разхода на гориво, респ. електроенергия, на упоменатите модели

Данните могат да варират в зависимост от избраното оборудване

Audi Q4 35 e-tron

Комбиниран разход на електрическа енергия в кВтч/100 км*: 18,7 – 17,0 (WLTP); 16,7 – 15,8 (NEDC);

комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0

Audi Q4 40 e-tron

Комбиниран разход на електрическа енергия в кВтч/100 км*: 19,0 –17,3 (WLTP); 17,3 – 16,3 (NEDC);

комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0

Q4 50 e-tron quattro

Комбиниран разход на електрическа енергия в кВтч/100 км: 19,9 –17,9 (WLTP); 17,8 – 16,5 (NEDC);

комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0

 

Посочените данни за разход на гориво или електроенергия и вредни емисии са измерени посредством законовите изисквания. Новата изпитателна процедура за измерване на разхода и емисиите CO2 е ориентирана към реалното всекидневно шофиране. От месец септември 2018 тя замени актуалния досега стандарт NEDC. Заради по-реалистичната методология на симулация на условията, разходът, измерен по WLTP, както и емисиите CO2, в много случаи отчитат по-високи стойности спрямо стойностите, измерени по NEDC. ​

WLTP е съкращение от Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure. В превод това означава "световно хармонизирана изпитателна процедура за леки и лекотоварни автомобили" и описва новата изпитателна процедура, според която се установяват разхода на гориво и вредните емисии на новите автомобили. На основата на събирани в световен мащаб данни за експлоатация в реални условия в бъдеще ще бъде много по-лесно да се правят по-реалистични замервания в лабораторни условия. По този начин WLTP взема под внимание не само различни ситуации и типични за всекидневното шофиране условия, но се влияе и от оборудването и теглото на тествания автомобил.

Към момента е задължително да бъдат обявявани данните, изчислени по NEDC. Когато става дума за нов модел автомобил, който е хомологиран по WLTP, стойностите по NEDC се пресмятат на база на показателите по WLTP. Допълнителна информация за данните по WLTP все още се предоставя доброволно, докато обявяването й стане задължително. Данните по NEDC не се ограничават до даден автомобил и не са част от търговската оферта. Те служат единствено за сравнение между различни модели и могат да варират в зависимост от оборудване (допълнителни аксесоари, размер на гумите и т.н.), които променят например теглото, съпротивлението при търкаляне на гумите и аеродинамиката; данните за разход на гориво емисиите CO2 и динамичните показатели могат да се влияят също такаот метеорологични особености, специфики на трафика и индивидуалния стил на шофиране.

Допълнителна информация за официалния разход на гориво и за официалните количества на емисиите на CO2 при новите леки автомобили можете да откриете в „Справочник с данни за разхода на гориво, емисиите на CO2 и разхода на електроенергия при новите леки автомобили“, който се предлага безплатно във всички търговски представителства на компанията и всички места за продажба.

 

– Край –

 


​Audi Group със своите марки Audi, Ducati и Lamborghini е един от най-успешните производители на автомобили и мотоциклети в престижния сегмент от пазара. Групата е представена на повече от 100 пазара по света и има производствени мощности на 18 площадки в тринайсет държави. 100-процентова собственост на AUDI AG са Audi Sport GmbH (Некарсулм, Германия), Automobili Lamborghini S.p.A. (Сант’Агата Болонезе, Италия) и Ducati Motor Holding S.p.A. (Болоня, Италия).

През 2020 календарна година марките от групата Audi доставиха на своите клиенти приблизително 1,693 милиона нови автомобили от марката Audi, 7493 спортни автомобила от марката Lamborghini и ​ 48 042 мотоциклета от марката Ducati. През 2020 финансова година, Audi ​ Group постигна общи приходи в размер на 55,7 милиарда евро и реализира оперативна печалба от 4,5 милиарда евро. Към настоящия момент за компанията в световен мащаб работят приблизително 87 000 човека, от които приблизително 60 000 в Германия. Audi се съсредоточава върху разработката на нови продукти, атрактивни услуги и иновативни предложения за мобилност, предлагайки на своите клиенти една устойчива, индивидуална премиум мобилност.

Audi Q4 e-tron (1).jpg 1 MB Audi Q4 e-tron (2).jpg 935 KB Audi Q4 e-tron (3).jpg 912 KB Audi Q4 e-tron.jpg 850 KB MediaInfo_Audi Q4 e-tron_30.06.2021.docx 55 KB Price list_BG_Q4 e-tron.pdf 2 MB

 

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България