Най-добрите учебни компании и стартъпи бяха отличени на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди 2021“ на JA Bulgaria

Най-добрите учебни компании и стартъпи бяха отличени на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди 2021“ на JA Bulgaria

 

„Изгряващи звезди 2021” успя да събере ученици, студенти, преподаватели, докторанти, доценти и професори, мениджъри и предприемачи, които заедно отбелязаха постиженията на най-отличилите се учебни компании и стартъпи от цяла България. Тази година над 1000 ученика от страната преминаха курс по предприемачество в училище и разработиха свои учебни компани, а кандидатите да създадат свой стартъп в преакселератора BEYOND, бяха над 400. Чрез тези два формата, JA Bulgaria осъществява най-мащабното обучение в страната ни, с което изгражда предприемаческо мислене, поведение и умения за релизиране на устойчиви бизнес идеи и начинания в реална среда.

Проф. Николай Денков, министър на образованието и науката, поздрави участниците във форума и благодари на Милена Стойчева и екипа на JA Bulgaria за цялостния принос на организацията за развитие на предприемаческото образование в България.

Проф. Николай Денков и г-жа Милена Стойчева връчиха отличията за Предприемчиво училище на Република България на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Хасково, със специална благодарност към г-н Деян Янев и г-жа Дарина Влайкова. Отличието за „Предприемчива професионална гимназия на Република България“ за учебната 2020-2021 г. бе връчена на Търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“, гр. Варна. Г-жа Милена Стойчева благодари за споделената визия за развитието на предприемаческата компетентност в България и дългосрочното партньорство в средното и висшето образование и си пожела в партньорство с институциите, организацията да продължи да създава добри практики и модели, приложими и на европейско ниво.

За трета поредна година JA Bulgaria си партнира и с EIT Raw Materials за изграждането на познания за кръгова икономика и предприемачество сред младежите. В поздрава си към учебната компания, отличена в категорията „Кръгова икономика и устойчивост“ – Bio Foam, г-н Бернд Шефър, изпълнителен директор на EIT „Суровини“, приветства и всички участници и ги насърчи да продължават да се развиват в сферата на предприемачеството.

Story image

Еврокомисар Мария Габриел също сподели своята подкрепа към младежкия форум „Изгряващи звезди“ с благодарност към JA Bulgaria за продължаването на традицията да организира емблематичната програма по предприемачество „Учебна компания“ и преакселератора Beyond, както и за възможностите, които дават на стотици български ученици и студенти, учители и преподаватели.

За „Учебна компания на годината“ бе отличена КафеЕко, които предлагат иновация в отоплението – екологичен продукт, създаден от отпадъците, които ежедневно изхвърляме. Изпълнителният директор на европейската мрежа на JA – Салваторе Нигро ги поздрави лично и им пожела достойно участие на европейското състезание след по-малко от месец. На второ място се класираха „Bionic Givers” (биопестициди на базата на билкови масла и минерална сяра), следвани от „Веселите червейчета“ (домашен компостер с червени калифорнийски червеи, изработен от рециклирани материали). Специалната награда за „Социални иноватори“ на NN България отиде при учебна компания „Тедър“ (образователни играчки за деца със затруднения, създадени от рециклирани материали), а наградата Hi-Tech от Виваком бе присъдена на учебна компания „Ko&CO Industries” (дезинфекциращ/почистващ въздуха озонатор). Г-жа Станислава Танева, управляващ директор и директор „Корпоративно банкиране“, Ситибанк България, обяви и победителя за най-добър стартъп на годината – „Wasteful“. Те създават павета от пластмаса и индустриален отпадък, като по този начин не само намаляват замърсяването, но и произвеждат продукт, който е по-лек, по-евтин и по-устойчив.

Пълното класиране на компаниите победители в тазгодишното издание можете да видите на сайта на „Изгряващи звезди 2021.“


За допълнителна информация и организиране на медийни гостувания на екипите и/или представител на JA България, можете да се свържете с Васил Димитров, мениджър „Маркетинг и партньорства“ на тел.: +359879 635 690, e-mail: vassil.dimitrov@jabulgaria.org

PR RS2021 Winners 21 06 08 PR02.docx 1 MB RS2021 - The Final One 01.jpg 1 MB RS2021 - The Final One 02.jpg 406 KB

 

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България