Над 40% от участниците в инициативата за млади предприемачи Beyond ще създават иновации в сферата на здравеопазването

Над 40% от участниците в инициативата за млади предприемачи Beyond ще създават иновации в сферата на здравеопазването

По време на програмата ще бъдат разработвани проекти и в областта на екологията и кръговата икономика, както и за умните градове

В началото на ноември преакселераторската програма Beyond, организирана от ​ JA България и The Edge: R&BD, стартира с обучителна сесия, включваща темите „Иновации“ и „Перфектният екип“, след селекция, продължила два месеца и стотици явили се кандидати. ​ Близо 43% от участниците в локалния преакселератор, в продължение на 8 месецаще създават иновации в сферата на медицината и здравеопазването. Останалата част от участниците изявяват интерес към развитието на идеи в различни сфери, сред които значителен процент заемат тези в областта на екологията и кръговата икономика (15%) и умните градове (17%).

Story image

Над 30% от кандидатите тази година са хора, практикуващи или следващи медицина. Това обяснява и високия процент участници, желаещи да разработват иновации за медицината и здравеопазването. Причината за подобен интерес от страна на хора, които стандартно не се интересуват от бизнес в такъв мащаб, вероятно се дължи, от една страна, на кризата и проблемите в здравеопазването, а от друга – на интереса на медицинските университетите към програмата на Beyond.

Профилът на останалите участници тази година е всеобхватен, тъй като сред тях има хора с различнаекспертиза и опит – от технически специалисти (18%), през икономисти (29%), до кадри от хуманитарния сектор (8%). Това позволява създаването на така наречените интердисциплинарни екипи – една от предпоставките за успех при разработването на иновации. ​ Разнообразие в екипите трябва да има и от страна на опита на участниците – да взимат участие както обучаващи се в момента кадри, така и хора, които вече практикуват професията си. ​ По този показател, близо 70% от участниците са посочили трудов опит в областта на ИТ, медицина, маркетинг, продажби, изкуство и други.

Story image

Освен пъстрата картина от участници, преакселераторът осигурява и разнообразие от гост-лектори в обучителната част и ментори в практическата част. Така в образователните сесии ще вземат участие университетски преподаватели и гост-лектори от България, Италия и САЩ. В практическите занятия ще се включат ментори, които имат предприемачески опит или са висши мениджъри от България, Словения и Германия. Първите резултати и успешни иновации на екипите в преакселераторската програма ще станат ясни през май 2021г., когато те ще представят идеите си в така наречения Демо Ден (Demo Day) пред жури от корпорации, инвеститори и мениджъри. ​


Допълнителна информация:

Beyond е преакселератор на JA България и дъщерната й компания The Edge: R&BD. Екипът зад проекта има над 20 години опит в обучението по предприемачество и създаването на иновативни стартъп компании. ​ Организацията прилага модела на отворените иновации, създавайки мултидисциплинарни екипи от хора с различни опит и компетенции, които създават работещи прототипи (MVP) на идеите си. Зад организаторите седят партньори като Novartis, Citi Bank, EIT Raw Materials, ITA Group, Oracle Academy, Telelink.

1.png 290 KB 2.png 448 KB 3.png 422 KB Beyond PressRelease.docx 42 KB

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България