Марката „Димитър Маджаров“ представя нова серия месни продукти с иновативна технология на производство без консерванти - „Качествен живот“

Марката „Димитър Маджаров“ представя нова серия месни продукти с иновативна технология на производство без консерванти - „Качествен живот“

Новата линия е под името „Качествен живот“ – луканка, луканков салам и суджук, съставени единствено от свежо месо, прясно смлени подправки и жива закваска.

Компанията производител на месни и млечни продукти – „Димитър Маджаров“, представя нова серия продукти на българския пазар. Новата линия е под името „Качествен живот“ – луканка, луканков салам и суджук, съставени единствено от свежо месо, прясно смлени подправки и жива закваска. Единствените по рода си до момента месни продукти, напълно изчистени от E-консерванти, се появяват за първи път в България след няколко години на проучвания на технология и възможности на производство. Технологията e иновативна за българския пазар. След внимателното ръчно обработване на месото и неговото подправяне се добавя живата закваска, идваща от Родопите, за да потисне развитието на нежеланите микроорганизми и от там да подпомогне правилното протичане на процесите на сушене и зреене на продуктите.

Серията „Качествен живот“ е създадена съвместно с ПроВиотик®, чиято иновативна закваска съдържа добрата бактерия Lactobacillus plantarum GLP3,  научно изследвана с години в Харвардския медицински факултет. Този щам е изолиран за първи път в Родопите, където в естествена среда присъства безопасно в храните  от хилядолетия, без опасност за предозиране или нежелани реакции.  Опитът, запазен в старите традиции от балканския край, сочи, че именно този природен начин е използван за съхранение на сушени месни продукти –  разчитайки на естественото действие на добрите бактерии (наречени доста по-късно Lactobacillus), без никакви изкуствени добавки. 

„Серията „Качествен живот“ отразява амбициите ни да предлагаме на пазара само продукти, които бихме сложили на нашата маса и бихме дали на децата си. Постарахме се да съчетаем традиционните български вкусове, заедно с иновативния подход в производството, за да предложим първокласен продукт, какъвто не е съществувал досега в страната ни. Новата ни серия е резултат от дълги проучвания на пазара и неговите нужди, за да можем да предоставим на потребителите възможно най-доброто качество и вкус“, споделя Димитър Маджаров, собственик на „Димитър Маджаров“, по професия технолог.
Story image

Освен проучвания и тестове в компанията, качествата на продуктите са преминали през специални изследвания в Харвардския медицински факултет и реномирания институт за месо във Франция – ADIV.

„Мисията на ПроВиотик® е да прави храните по-здравословни. Всеки продукт, в който взимаме участие, с радост можем да даваме на собствените си деца и цялото семейство, с пълното доверие, че е не само безопасен, но и истински полезен. Точно тази мисия ни събра с Димитър Маджаров. Множеството направени опити с луканка, в която е вложен натриев нитрат, и с друга, която е без натриев нитрат, но с добавка на млечнокисели бактерии (Lactobacillus plantarum GLP3), доказаха, че е възможно производство на продукта без консерванти. Използваната жива закваска доказано притежава антимикробна активност и може да пребори патогенни микроорганизми като листерия, ешерихия коли, салмонела и др., което я прави подходяща за използване като заместител на популярните консерванти. Серията „Качествен живот“ е изключителна иновация за месопреработвателната индустрия в България.  Сега вместо нитрати, нитрити и традиционни консерванти, ние имаме луканка с жива природна  закваска, която освен здравословна е и невероятно вкусна“, сподели Кирил Петков, основател на ПроВиотик®.

Всички съставки на ПроВиотик® са култивирани в 100% натурална среда, в която не се съдържат следи от мляко, соя, глутен, ядки и други алергени. Затова в нейният състав има само живи добри бактерии и следи от пресен зеленчуков сок.

Серията „Качествен живот“ включва луканка, луканков салам и суджук и може да бъде открита в търговската мрежа на Billa.


За Димитър Маджаров:

С повече от 25-годишна история, компания е утвърден производител на висококачествени, традиционни за българската кухня продукти. Марката „Димитър Маджаров” запазва семейните ценности и до днес, обвързвайки ги с качествата на своите продукти. Вярата, грижата и доверието са основата на ежедневния стремеж на компанията - колбаси и месни деликатеси с безкомпромисно качество и любими млечни продукти, приготвени в съответствие с традиционните рецепти.

От своето създаване марката “Димитър Маджаров” се налага като гаранция за висококачествени храни, с отличен автентичен вкус на месните и млечните продукти.

Именно постоянното качество и вкусови  характеристики правят марката предпочитан избор за потребителите. През последните повече от 20 години продуктите  на компанията са отличени с над петнадесет награди за качество от изложенията “Месомания” и „Светът на млякото“ - София, от Международен панаир - Пловдив, и др. “Димитър Маджаров” е отличена като най-качествената, надеждна и уникална марка сред българските потребители в своя клас в Superbrands 2010 и Superbrands 2014 и 2017. За клиентското доверие се в бранда ежедневно работят повече от 300 души, заети и в двете производства. По пазарните данни от първото шестмесечие на 2019г в сравнение със същия период на 2018г. компанията отново генерира ръстове в категориите бели саламурени сирена, кисели млека и сурово сушени колбаси.

Madjarov_QualityLife_Press releasе.docx 75 KB DimitarMadjarov_QualityLife.png 12 MB

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България