Луфтханза Техник София има нов главен изпълнителен директор

Луфтханза Техник София има нов главен изпълнителен директор

За първи път българин застава начело на софийското подразделение на световния лидер за ремонт и поддръжка на самолети

Нов главен изпълнителен директор застава начело на базираното у нас подразделение на световния лидер при поддръжката и ремонта на самолети, самолетни компоненти и двигатели Lufthansa Technik Group. Преслав Милчев поема позицията на главен изпълнителен директор на „Луфтханза Техник София“ от септември тази година.

Милчев започва пътя си в „Луфтханза Техник София“ още през 2008 година. Тогава е част от основния екип, ръководещ развитието и разрастването на базата на компанията у нас. Поставя основите на звеното „Планиране и инженеринг“ към Lufthansa Technik Base Maintenance Division. До 2021 година заема различни мениджърски позиции в базите в София и Хамбург. Преди да се завърне в „Луфтханза Техник София“ в началото на месеца като главен изпълнителен директор, Милчев прекарва последните години като директор „Поддръжка и инженеринг“ в Brussels Airlines. В живота, както и в бизнеса, неговото мото е че там където другите виждат предизвикателства, той намира възможности.

„За тези 15 години успяхме да превърнем „Луфтханза Техник София“ във водещ център за самолетни ремонти за превозвачи от Европа, Близкия изток и Северна Африка. Компанията се позиционира като категоричен лидер в сферата си, а обученията ни превърнаха множество служители в професионалисти с широки възможности. Като главен изпълнителен директор се надявам да продължа развитието на компанията и да утвърдя още повече позицията на българското звено на Lufthansa Technik Group“, казва Милчев. ​

Новият главен изпълнителен директор на „Луфтханза Техник София“ е роден през 1979 година. Завършва Езиковата гимназия „Пейо Яворов“ в Силистра, след това се дипломира като магистър по „Авиационно инженерство“ в Техническия университет в София.

Преслав Милчев
Преслав Милчев

Той е първият българин, който заема длъжността на CEO в софийското подразделение на Lufthansa Technik Group. Досега начело на компанията у нас дълги години бе Даниел Хофман. Ръководители на българското звено бяха и Торстен Раабе, Рюдигер Хьобен-Щьормер и Бернд Фрекман.

Story image

Lufthansa Technik Group започва да оперира в България през 2007 година. Местното подразделение се превръща в ключово звено, специализиращо в базово и линейно обслужване на тясно корпусни самолети от семейството на Airbus и Boeing. У нас е базиран и изключително развит логистичен хъб, който оказва подкрепа, свързана с доставката на авиационни части в цял свят. Към момента в „Луфтханза Техник София“ работят над 1300 души, като компанията се готви да разкрие нови позиции за авиационни механици и експерти в логистиката и веригата на доставки у нас до края на годината.

В края на октомври „Луфтханза Техник София“ ще празнува своята 15-годишнина. Заявката на компанията е да продължи да оперира с отговорност и отношение както към бизнеса, така и към служителите, осигурявайки квалификационно обучение, допълнителни социални пакети и възможности за развитие.

Press_New_CEO_Lufthansa Technik Sofia.docx 40 KB

 

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България