Лидл България с най-добра дарителска програма за 2022 г.

Лидл България с най-добра дарителска програма за 2022 г.

Признанието е за най-голямата социално отговорна инициатива на компанията „Ти и Lidl за по-добър живот“

Лидл България спечели приза за „Най-добра дарителска програма“ за 2022 г. по време на 17-то издание на конкурса „Корпоративен дарител“ на Българския дарителски форум. Признанието се връчва на компанията за устойчивия принос и положителните ефекти за гражданския сектор и местните общности, постигнати благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“.

Ежегодните награди на БДФ се провеждат от 2006 година, за да отличат успешните примери сред социално отговорните компании и да популяризират добрите практики в корпоративното дарителство у нас. По традиция официалната церемония се състоя в президентството на Република България, а престижната награда бе връчена на изпълнителния директор на Лидл България.

„Признателни сме за това отличие, защото то е още едно доказателство, че работата ни в полза на местните общности е ефективна. Усилията и ресурсите, които влагаме в инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“, се основават на целенасочени и системни инвестиции в подкрепа на обществено значими идеи на гражданския сектор, дори от най-малките населени места в България. За пет години (включително 2022 г.) успяхме да подкрепим 119 вдъхновяващи проекта на граждански организации в 58 населени места от цялата страна с общ фонд от 915 000 лв. Благодарение на всички тях, достигнахме до над половин милион българи, преки и непреки ползватели! Вярваме, че колкото повече расте нашата програма, толкова повече позитивни ефекти се постигат за местните общности в страната, а това ни мотивира да продължим напред в името на едно по-добро утре за всички нас като общество“ сподели Милена Драгийска, изпълнителен директор на Лидл България.
Наградата връчи Тихомира Методиева, фоторепортер и доброволец
Наградата връчи Тихомира Методиева, фоторепортер и доброволец

Инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“ се провежда от 2017 г. насам и подпомага хората в различните региони на България да водят по-качествен и пълноценен начин на живот. Проектите, които се финансират по програмата, са разделени в 3 ключови тематични области: образование, култура и историческо наследство и околна среда. Фондът на програмата се събира всяка година, а проектите се оценяват от експертно жури и от служителите на компанията. Така тази година компанията дари фонд от 200 000 лв. за подкрепа на 23 граждански проекта от цялата страна.

Повече за спечелилите проекти през годините и самата програма може да научите на: Ти и Lidl за по-добър живот - Lidl Лидл България


За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немс,ката Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 113 магазина в 50 града и над 4000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Informatsia_za_mediite_Lidl_BDF Award_16.12.2022.doc 203 KB Lidl_BDF Awards 2022.jpg 796 KB Lidl_BDF Awards 2022_2.jpg 868 KB
Милена Савчева-Тошкова PR Мениджър, MSL Sofia

 

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България