Kinder+Sport тенис трофей 2019: Радостта от движението достига световни измерения

Kinder+Sport тенис трофей 2019: Радостта от движението достига световни измерения

Тенис турнири от веригата Kinder+Sport се провеждат в България за трета поредна година

От 15-ти до 17-ти август на Национален тенис център в гр. София ще се проведе последният български турнир от поредицата на Kinder+Sport. След него ще станат ясни представителите на България за световните финали в Монте Карло.

Тенис турнирът Kinder+Sport се завръща за трети пореден път както на международно ниво, така и в страната. В тазгодишното издание на състезанието се включват две нови държави, образувайки общ брой от 13 страни участнички, а що се отнася до броя на турнирите през календарната 2019 г. – те ще достигнат бройката от 172. Първата фаза на турнира започна на 2-ри февруари тази година и се проведе в италианския град Алба под името Fit-Kinder+Sport тенис трофей. Следващото издание бе на 22-ри февруари в Австрия, последвано от турнирите в Беларус, България, Германия, Унгария, Ирландия, Израел, Люксембург, Малта, Монако, Полша и Украйна.

Тенис трофеят Kinder+Sport е част от международния проект за социална отговорност на Ferrero Group, който е създаден с една основна цел - децата и семействата да участват във физически активности, изпълнени със забавление. Kinder вярва, че посредством образователното движение се раждат житейски умения. Ето защо, като част от този проект, детският тенис трофей е повече от атлетическо състезание – със своя формат, надпреварата има за цел да изгражда ценности у децата, като доверие в себе си и в другите, интеграция, уважение и приятелство. Срещите на корта се играят без съдии, като основен мотив на турнира е да тества честността на младите играчи. В съответствие с този принцип, финалният трофей за феърплей се присъжда в края на всеки национален турнир, за да отличи младия тенисист, който демонстрира в най-голяма степен морални принципи на честност и добро спортменство на корта.

Проектът започва през 2006 година по инициатива на тенис звездата Рита Гранде и Kinder+Sport Joy of Moving. През последните години турнирът се разраства на международно ниво, разпространявайки концепцията за по-активен начин на живот сред подрастващото поколение. През изминалите издания на турнира, финалистите имаха възможността да се срещнат с някои от най-изявените световни тенис звезди като Франческа Скиавоне, Флавия Пенета, Сара Ерани, Жо-Вилфрид Цонга, Фабио Фонини, Симоне Болели, Корадо Барадзути, Никола Пиетранджели, както и треньорът Патрик Муратоглу.

Надпреварата ще събере националните шампиони от различните издания на проекта в Австрия, България, Германия, Унгария, Израел, Малта, Люксембург, Полша, Монако, Ирландия, Италия и Франция. Всички те ще получат правото да се състезават помежду си на международните финали, които ще се проведат между 17-ти и 20-ти октомври в „Монте Карло Кънтри клуб", Монте Карло.

Допълнителна информация:

Kinder подкрепя радостното детско израстване чрез своя социално отговорен проект: Kinder+Sport Joy of Moving

Kinder и радостта от детството

Ние от Kinder вярваме, че едно щастливо дете днес, ще бъде по-добър възрастен утре и затова винаги сме се целели да създадем малки, но важни моменти за децата и родителите по света. Не всеки знае, че от години Kinder се ангажира и с друга важна цел: да донесе радост на децата чрез движение, насърчавайки естествената им склонност да бъдат активни, да се движат и да играят.

Kinder и радостта от движението

Това е причината да създадем Kinder+Sport Joy of Moving, международен проект на Ferrero Group.

Към днешна дата проектът Kinder+Sport Joy of Moving вдъхнови 4 милиона деца и техните семейства в 30 страни по света да се активизират, да се насладят на движение и да развият практически житейски умения по въвличащ и по-забавен начин. В основата на проекта е силната вяра, че положителното отношение към движението ще направи днешните деца по-добри възрастни утре.

Инициативите на този проект са вдъхновени от Joy of Moving: иновативен, научно признат образователен метод. Методологията на радостта от движение се стреми да движи децата чрез игра, като същевременно развива ключови умения в четири основни области: физическа активност, двигателна координация, когнитивни функции и креативност, жизнени умения. Радостта от движение инстинктивно измества фокуса от изпълнение към забавление, от състезание към колаборация.

Какъвто и да е резултата, нека радостта спечели

Независимо от спортната дисциплина, игралното поле и нивото на изпълнение или способности на детето, Kinder+Sport позволява на радостта от движението да спечели.

Kinder+Sport Joy of Moving организира и подкрепя програми за физическо възпитание в и извън училища, спортни събития за деца и училищни състезания с цел да гарантира, че движението е преди всичко радост за децата. Освен това, Kinder+Sport Joy of Moving организира мултидисциплинарни събития, за да доближи децата до спорта, като си сътрудничи със спортисти и бивши шампиони, за да вдъхнови и подкрепи изследователски проекти, фокусирани върху ползите от активен начин на живот.

Kinder+Sport Joy of moving работи в световен мащаб с квалифицирани и експертни партньори, включително институции, министерства, университети, 4 олимпийски комитета, 126 спортни федерации и асоциации, включително и международни детски спортни организации, сред които ISF.

Kinder+Sport Tennis Trophy_Press Release_13082019.docx 45 KB

 


Събития
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България