Йорг Риоми официално е обявен за най-новия член в „Залата на славата“ на фестивала Golden Drum

Йорг Риоми официално е обявен за най-новия член в „Залата на славата“ на фестивала Golden Drum

За Golden Drum е огромна чест и удоволствие да приветства Йорг Риоми, главен творчески директор на Publicis Groupe Централна и Източна Европа (ЦИЕ), като най-новия член на „Залата на славата“ на фестивала Golden Drum - избрана група от визионери и мечтатели, които са се борили със страст и хъс за прогреса на творческата индустрия.

Създадена през 2010 г., „Залата на славата“ е място за тези, които чрез професионалната кариера и личния си живот са повлияли над творческите умове и души. Това са творческите лидери, които са ни вдъхновили и мотивирали, и сега ни напътстват да продължаваме напред към нашите начинания.

„Изключително смирен, горд и щастлив съм за включването ми в „Залата на славата“ на фестивала GoldenDrum, най-признатият и важен творчески и рекламен фестивал в региона на Централна и Източна Европа. Искам да благодаря на много хора за това – на всички, които повярваха в мен в началото и след това, както и на всички невероятни таланти в PublicisGroupe, които допринесоха за нещата, които правим заедно.
Ако някой ми беше казал това, когато пристигнах за пръв път в Румъния преди 15 години като млад копирайтър, никога нямаше да му повярвам. За мен, да се присъединя към такава уважавана плеяда от колеги, е истинска чест. Това е и страхотно доказателство, че в работата, както и в живота, винаги е от решаващо значение да не слушаш стандартните напътствия, а по-скоро да правиш нещата със страст, да поемаш рискове и да стигаш до край. Защото това е мястото, където се случва магията.“споделя Йорг Риоми, главен творчески директор наPublicisGroupe ЦИЕ.

Йорг силно вярва, че творческите и рекламни фестивали са фундаментални за нашата индустрия, защото поставят основите на качествените идеи и награждават иновациите. Той е оставил забележителна следа в GoldenDrum. През годините е вдъхновил и захранил нашата креативност като говорител и член на журито. Печелил е титлата „Творчески директор на годината“ и е помогнал на Publicis да вземат престижната награда „Мрежа на годината“ през 2021 г. Познат е като страстен, трудолюбив и всеотдаен творчески лидер, който вярва, че няма нищо невъзможно.

Творчески лидер, воден от променящата света, сила на идеите

Йорг Риоми е германо-италиански творчески лидер, базиран в Букурещ, Румъния.

Като главен творчески директор на PublicisGroupe ЦИЕ, той наблюдава творческата работа на творческите агенции на Групата на 14 пазара. Той е и главен творчески директор на PublicisGroupe Румъния, както и член на Комитета Глобални Продукти )GlobalProductCommittee (GPC)) на Publicis, LeoBurnett и Saatchi&Saatchi.

Преди настоящата си роля, той е бил част от Saatchi & Saatchi в Рим, Сан Хуан - Пуерто Рико, Букурещ, Франкфурт и Берлин, както и съвместен творец за няколко големи проекта в мрежата на компанията в Мадрид, Амстердам, Париж, Копенхаген, Женева, Брюксел, Милано, Ню Йорк и други.

Йорг също е бил част от няколко международни журита, сред които CannesLions 2017, DubaiLynx 2018, LondonInternationalAwards 2019, Oneshow 2020, D&AD 2021. Бил е и регионален председател за Европа и глобален съдия на Andy’s 2022.

Работата на Йорг му носи повече от 300 награди, включително множество гранд-при и златни отличия на всички основни рекламни фестивали като D&AD, CannesLions, OneShow, Clio, LIA, Eurobest, GoldenDrum, ADC. Йорг е изключително горд носител на D&ADBlackPencil.

През последните години, е бил част от екипа зад тематичната глобална кампания – MoldyWhopper наBurgerKing, която е определена като №1 най-награждавана рекламна кампания в света от WARC 2021.

Преди това, довежда Publicis Румъния до почетната титла „Агенция на годината“ на GoldenDrum 2016.

Под неговото ръководство, креативността на PublicisGroupe ЦИЕ е широко призната във водещи глобални, регионални, местни творчески надпревари и конкурси за ефективност, включително CannesLions, GoldenDrumFestival (NetworkoftheYear 2021), EuroEffieи TheDrumRanking. На местно ниво, агенциите на PublicisGroupe също са класирани като №1 в творческата индустрия в Румъния, Русия, Сърбия, Латвия и Украйна през 2021 г.

Той е класиран като седмият най-награждаван главен творчески директор в света от класацията The Drum 2021, както и за творчески директор на годината фестивала Golden Drum 2021.

Йорг продължава да вярва в променящата света сила на идеите и, че няма нищо невъзможно.

За „Залата на славата“ на Golden Drum

„Стената“ е просто стена. Но, името, което е изобразено на нея се противопоставя на безсмъртието. Тогава една стена се превръща в Стената. Фестивалът GoldenDrum през своите 27 години е привлякъл страхотни визионери и мечтатели, които са се борили със страст и кураж за прогреса на творческата индустрия.

С течение на времето хората се движат напред и ние често забравяме имената на тези, които са положили основите, на които се уповават днешните професионалисти, за да създават страхотни неща. Създадена през 2010 г., виртуалната стена в „Залата на славата“ на GoldenDrum е запечатала имената на велики мъже и жени. Списъкът продължава да расте с внимателно обмисляне и чувство на благодарност към онези, чиито имена и действия никога не трябва да забравяме. Всеки нов член трябва да бъде одобрен и приет в „Залата на славата“ от съществуващите членове.

Членове на Залата на славата на Golden Drum в азбучен ред

JureApih, AdrianBotan, FaridChehab, MichaelConrad, Ivan Čimburov, MetaDobnikar, DushanDrakalski, CsabaGosztonyi, AndreyGubaydullin, AmiHasan, MariuszJanDemner, JaimeMandelbaum, JiriMikeš, JuliNemes, JohannesNewrkla, Günseli Özen, MilkaPogliani, UlrichProeschel, JorgRiommi, JasonRomeyko, DanielRužička, DraganSakan, JurajVaculik, VitalVerlič, JarekZiebinskiи DarekZatorski.

Story image

Материали за медиите:

Достъп до изображенията: https://goldendrum.com/press/media-materials

28_GD_HallOfFame_BADGE_fbtwln.jpg 413 KB 28_GD_HallOfFame_FBTWLN.jpg 502 KB 28_GD_HallOfFame_WEB.jpg 208 KB PRESS_Golden Drum - Hall of Fame_06.06.2022_FINAL.docx 1 MB
Ива Григорова Директор PR бизнес, MSL Sofia

 

 

Publicis Groupe България Награди
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България