Foodpanda е вече Glovo в София

Foodpanda е вече Glovo в София

Foodpanda прекрати доставките в София и потребителите могат да продължат да поръчват своята любима храна от Glovo

Една седмица след съобщението, че платформата за доставки на храна Foodpanda преустанови дейността си във всички останали градове на страната, прехвърляйки бизнеса си на Glovo, една от водещите световни платформи за доставка, днес последва и София.

Foodpanda прекратява своите бизнес операции в София от днес и нейното мобилно приложение и уеб съдържание вече са прехвърлени към системата на Glovo. Потребителите, посещаващи приложението на Foodpanda, ще бъдат пренасочени към Glovo чрез персонализирани URL връзки и ще могат лесно да направят своите нови регистрации чрез няколко стъпки. В същото време клиентите, идващи през уебсайта на Foodpanda, ще бъдат пренасочени към уебсайта на Glovo.

Миграцията на София е последната стъпка в процеса на прехвърляне на дейностите на Foodpanda към Glovo. В края на август, всички останали градове на страната бяха прехвърлени успешно в системата за онлайн доставка на Glovo, която вече присъства в 66 населени места в България.*

Потребителите на Foodpanda в София могат да продължат да се наслаждават на любимите си храни, напитки и закуски, тъй като всички ресторанти, които преди са били на нейната платформа, сега са достъпни и в Glovo. Понастоящем в платформата има повече от 2000 ресторанта, а сред популярните марки, представени в приложението, са McDonald’s, KFC, Hesburger, Pizza Lab, Wok to Walk, Mr. Pizza.

Като допълнение към доставката на храна, Glovo си партнира в София с вериги супермаркети Kaufland и Фантастико, дрогерии dm, магазини за хранителни добавки Sila.bg, и доставя хранителни стоки и продукти за дома, подаръци, цветя, козметика и продукти за лична грижа.

Виктор Ръкариу, регионален генерален мениджър на Glovo за Югоизточна Европа, споделя: „Радваме се да съобщим днес, че процесът на миграция на Foodpanda към Glovo приключи успешно. Развълнувани сме да бъдем част от българския пазар за доставки при поискване и наистина сме щастливи да представим тук нашето ноу-хау, но така също и нашия глобален опит, високоефективната партньорска мрежа, която ще продължим да развиваме, и разнообразието от продукти и услуги, които предлагаме. В най-скоро време потребителите ще могат да получават разнообразни оферти и промоции, и ще имат много по-добро цялостно потребителско изживяване и удовлетвореност".
Story image

През месец май тази година Glovo обяви, че е придобила няколко компании от групата Delivery Hero, за да разшири присъствието си в Централна и Източна Европа

* Българските градове, които са мигрирани изцяло към платформата на Glovo към края на август, са следните: Асеновград, Балчик, Банкя, Банско, Благоевград, Боровец, Ботевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Велинград, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, Добрич, Дупница, Каварна, Казанлък, Карнобат, Китен, Козлодуй, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лом, Луковит, Монтана, Несебър, Нова Загора, Нови Искър, Нови Пазар, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Петрич, Пещера, Плевен, Пловдив, Поморие, Равда, Радомир, Разград, Разлог, Русе, Самоков, Сандански, Свищов, Свиленград, Своге, Силистра, Сливен, Слънчев бряг, Смолян, Созопол, Стара Загора, Троян, Търговище, Харманли, Хасково, Червен бряг, Шумен, Ямбол.


За Glovo

Glovo е иновативно мобилно приложение за доставка на разнообразни стоки и една от водещите световни платформи за доставка. Основана в Барселона през 2015 г., компанията оперира в Югозападна Европа, Източна Европа и Африка. Приложението свързва потребителите с ресторанти, вериги за хранителни стоки, аптеки и магазини, и също така включва категория „Друго“, която позволява на хората да поръчват всичко, което пожелаят.

За повече информация, моля посетете: http://about.glovo.com/en/

Glovo (1).jpg 2 MB Glovo (2).jpg 1 MB Press release_Foodpanda migration to Glovo_07.09.2021.docx 224 KB

 

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България