EVERTY ОБЯВЯВА ПЛАНОВЕТЕ СИ ДА ИНВЕСТИРА ДО 100 МЛН. ЕВРО В БЪЛГАРИЯ

EVERTY ОБЯВЯВА ПЛАНОВЕТЕ СИ ДА ИНВЕСТИРА ДО 100 МЛН. ЕВРО В БЪЛГАРИЯ

Everty, която е част от YNV Group, притежава и управлява портфолио от първокласни офисни, жилищни, ваканционни имоти и активи със смесено предназначение в Америка, Европа, Африка и Азия

София, 10 юни 2020 г.

Everty – международен инвеститор в първокласни бизнес и ваканционни имоти, обяви своите планове за инвестиции в България в размер на до 100 млн. евро през следващите четири години. Международната компания за недвижими имоти търси да придобива и управлява офис сгради в София и в големите градове на страната, както и разглежда възможности за развитие на портфолио от хотелски активи.

Компанията избира България за своите инвестиционни намерения, тъй като вижда сериозни бизнес възможности в страната. YNV Group, част от която е Everty, присъства активно в България от 10 години, чрез друга своя компания - Tek Experts, един от големите и перспективни работодатели в страната, който предоставя бизнес решения и ИТ услуги за световни технологични компании.  

„България, заедно с други европейски пазари, е перспективно място с добри   дългосрочни възможности за  висока доходност в офисния сегмент. В момента ние се фокусираме върху придобиването на офис сгради с потенциал за висока добавена стойност и тяхното последващо ефективно управление, като откликваме на високите изисквания на модерните бизнеси“, споделя Стефан Димитров, главен инвестиционен директор на Евърти България и ръководител на българския екип.

Инвестицията в България следва придобиването от Everty на Перформ Бизнес Център, 40 000 кв.м. офис сграда в центъра на София, закупена през 2019 г. Компанията се ангажира да поддържа, управлява и развива широк портфейл от ексклузивни имоти за минимум 15-годишен период от време, чрез собствени средства и институционално финансиране, което потвърждава амбициите ѝ за дългосрочно присъствие на пазара. 

Story image

Everty вече разполага с ексклузивно портфолио от офисни сгради на стойност 200 милиона щатски долара в Нигерия, Коста Рика, България и САЩ, както и отчита нарастващ дял в сегмента на ваканционните имоти в Гърция и Коста Рика. Компанията планира да вложи до 100 милиона евро в България през следващите четири години, в допълнение на други 100 милиона щатски долара инвестиции в Коста Рика, което бе обявено миналия месец.

Story image

За допълнителна информация:

Димитър Манлиев, PR Мениджър, MSL София,

dimitar.manliev@msl.bg, тел.: + 359 896 786 736

За Евърти

Евърти България е част от Everty Group - компания, която притежава и управлява портфолио от първокласни офисни, жилищни, хотелски и ваканционни имоти в Америка, Европа, Африка и Азия.

Бизнесът и целите на компанията са изграждането и дългосрочното управление на портфейл от ексклузивни имоти, като развива модерни, динамични и изпълнени с живот пространства, които вдъхновяват креативността, стимулират връзките, подкрепата и сътрудничеството между хората.

Първата българска инвестиция на Евърти, като част от глобалното ѝ портфолио от луксозни имоти на перспективни пазари, е софийският Перформ Бизнес Център. Амбицията на компанията е да изгражда широк портфейл от ексклузивни имоти на ключови места в страната. За повече информация, моля посетете официалната страница на Евърти: https://everty.com/bg/home

За YNV Груп

YNV е международна група от компании, която специализира и инвестира в разрастващ се брой сектори – технологичен, недвижими имоти и образователен. Компанията постоянно търси нови възможности, които добавят стойност за хората, акционерите и държавите, в които присъства групата. За повече информация, моля посетете www.ynvgroup.com.

EVERTY Bulgaria press release_10 06 2020.docx 44 KB

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България