Електрическият флагман Audi RS e-tron GT отвори портала на бъдещето в сферата на електрическата мобилност

Електрическият флагман Audi RS e-tron GT отвори портала на бъдещето в сферата на електрическата мобилност

 

С ефектна демонстрация и премиера в духа на прогреса и концептуалните разбирания за бъдещето на живота, вносителят на Audi на българския пазар, Порше БГ, представи своя нов изцяло електрически флагман - Audi RS e-tron GT. В рамките на ексклузивната премиера, протекла под знака на мотивацията за успех и факторите, които ни движат напред, марката с четирите кръга представи новия спортен модел Audi RS e-tron GT.

Story image

 

Моделът е олицетворение на технологично превъзходство в електрическата автомобилна индустрия, с открояващи се акценти в динамиката на пътя, емоционалния дизайн, дигитализацията и екологичната устойчивост. Изцяло електрическият Audi RS e-tron GT е модерна интерпретация на класическия Gran Turismo с поглед към бъдещето. Концепцията на e-tron GT e пример за първокласен и функционален автомобилен дизайн в съчетание с ​ максимално емоционален израз на електрическата мобилност.

Популярни български личности от сферата на новите технологии, иновациите, културата и изкуството, се събраха на вечеря по покана на Audi – на едно своеобразно пътуване във времето, и оформиха дискусия за прогреса в различните му измерения – от начина ни на живот и потребностите, които се променят в заобикалящата среда, през бъдещето в технологичните разработки в различни сфери, до това как прогресираме като мислене за себе си, за обществото, за света около нас, и какво ни движи напред, за да създаваме ние прогреса. Лъчезар Георгиев, бранд мениджър на Audi, представи флагмана Audi RS e-tron GT като завършена точка на иновационния дизайн. На фона на събитието, графична стилизация на портал на бъдещето и специални светлинни ефекти представиха кулминацията на премиерата на модела. Специално подбрано многостепенно меню от шеф Андре Токев бе допълнителен акцент в приятното изживяване на гостите.

Story image

 

В ориентираните към бъдещето концепции за производителност и ефективност, трябва да има ясно отличим знак за страстта и вдъхновението на производителите. Около това се обединиха гостите на премиерата на спортната RS версия на e-tron GT. Според тях, само така може да бъдем свидетели на съвършени и завършени разработки, които подобряват въздействието върху живота, развитието на обществата и природните ресурси, които използваме. Това е и олицетворението на автомобилния прогрес при електромобилите - Audi e-tron GT, който докосва възприятията на хората със своята визия и комплексна функционалност на супер спортен автомобил, съчетавайки изтънченост във всеки аспект на производството – от най-малките детайли от рециклирани материи, вложени в интериора с цел устойчивост и грижа за природата, през функционалността на формите в екстериора за съвършена динамика на пътя и максимално дълъг пробег, до електрическата мобилност, мощност и quattro системата за стабилност и сцепление на пътя.

Story image

„С модела Audi RS e-tron GT показваме колко вдъхновяваща може да бъде електрическата мобилност. Уверено твърдим, че това е един емоционален и емблематичен модел, който чертае основите на бъдещето в електрификацията на автомобилната индустрия – там, където искаме да бъдем след време и където самите потребители желаят да бъдат“ – сподели по време на вечерта Маркус Татцер, изпълнителен директор на Порше БГ.

Елегантното купе с четири врати на Audi RS e-tron GT съчетава емоционален дизайн с мощно задвижване и динамична управляемост. Екстериорът превръща спортния модел в същинско динамично произведение на изкуството. Интериорът също изповядва класическата идея на Gran Turismo автомобилите - пътуване със спортен характер, което предлага и отличен комфорт за пасажерите. Електромотор с мощност 440 кВт (598 к.с.) позволява впечатляващо ускорение, като не по-малко впечатляващ е и пробега от 487 километра (по WLTP), който осигурява батерията с 85кВтч нетен капацитет, както и изключително кратките времена за зареждане: само пет минути за осигуряване на пробег от 100 километра.

Моделът е вече на българския пазар и може да бъде поръчан в дилърската мрежа на Audi. Цената на е-трон GT quattro започва от 203 876 лв., за RS e-tron GT съответноот 276 827 лв.


Данни за разхода на гориво, респ. електроенергия, на упоменатите модели

Данните могат да варират в зависимост от избраното оборудване

Audi e-tron GT quattro

Комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км*: 19,6-18,8 (NEDC), 21,6 –19,9 (WLTP); ); комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0


Audi RS e-tron GT

Комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км*: 20,2-19,3 (NEDC), 22,5 –20,6 (WLTP); ); комбинирани емисии CO2 в г/км*: 0

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ – Край –

 


​Audi Group със своите марки Audi, Ducati и Lamborghini е един от най-успешните производители на автомобили и мотоциклети в престижния сегмент от пазара. Групата е представена на повече от 100 пазара по света и има производствени мощности на 18 площадки в тринайсет държави. 100-процентова собственост на AUDI AG са Audi Sport GmbH (Некарсулм, Германия), Automobili Lamborghini S.p.A. (Сант’Агата Болонезе, Италия) и Ducati Motor Holding S.p.A. (Болоня, Италия).

През 2020 календарна година марките от групата Audi доставиха на своите клиенти приблизително 1,693 милиона нови автомобили от марката Audi, 7493 спортни автомобила от марката Lamborghini и ​ 48 042 мотоциклета от марката Ducati. През 2020 финансова година, Audi ​ Group постигна общи приходи в размер на 55,7 милиарда евро и реализира оперативна печалба от 4,5 милиарда евро. Към настоящия момент за компанията в световен мащаб работят приблизително 87 000 човека, от които приблизително 60 000 в Германия. Audi се съсредоточава върху разработката на нови продукти, атрактивни услуги и иновативни предложения за мобилност, предлагайки на своите клиенти една устойчива, индивидуална премиум мобилност.

MediaInfo_Audi_RS e-tron GT_14.04.2021.docx 52 KB Premiera na Audi RS e-tron GT v Bulgaria (1).jpg 1 MB Premiera na Audi RS e-tron GT v Bulgaria (2).jpg 2 MB Premiera na Audi RS e-tron GT v Bulgaria (3).jpg 1 MB Premiera na Audi RS e-tron GT v Bulgaria (4).jpg 2 MB Premiera na Audi RS e-tron GT v Bulgaria.jpg 1 MB

 

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България