Eдна година Бош Инженеринг Център София – нови възможности за разрастване

Eдна година Бош Инженеринг Център София – нови възможности за разрастване

Българският екип разработва над 40 успешни проекта с глобално въздействие в сферата на автоматизираното шофиране и електромобилността

  • За 1 година откакто първият Инженеринг Център на Бош отвори врати в България, над 100% ръст в броя на служителите
  • Обмяна на международен опит и участие на българските експерти в над 40 иновативни проекта и разработки за автомобилната индустрия
  • Дейността на компанията се разширява със създаването на хардуерен отдел и цялостното управление на проекти
  • През тази година Центърът в България поема и разработването на eBike компоненти

Първият Инженеринг Център в София, открит от Бош, водещ световен доставчик на технологии и услуги, отбелязва една година от дейността си в страната. Екипът от висококвалифицирани професионалисти участва в разработването на над 40 международни проекта, свързани с технологии за автомобилната индустрия в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране и електромобилност.

Центърът в София работи в тясно сътрудничество с развойните екипи на Бош в Германия, САЩ, Унгария и Румъния, като предоставя най-добрите решения за водещите световни производители на автомобили.

„Само за една година показахме, че имаме потенциала и експертизата да поемем изцяло работата по даден проект – от софтуер, през мениджмънт на проектите, комуникация с клиента до цялостно управление на процеса. Амбицията ни е да затворим целия цикъл и скоро да предложим на пазара технологии, разработени изцяло в България“, споделя Динко Русев, технически директор на Бош Инженеринг Център София.

След приноса си в развитието на множество софтуерни функционалности, Бош Инженеринг Център София продължава да се разраства като създава цялостни решения за така наречените „автомобили на бъдещето“.

Автоматизираните системи могат да предотвратят инциденти и улесняват потребителите

Сред разработките на Центъра са системи, които подпомагат водача на автомобила и осигуряват по-безопасно шофиране.

Пример за такива системи са тези за мониторинг и оценка на поведението, които анализират поведението на водачите и пътниците чрез изкуствен интелект (AI). На база този анализ могат да се вземат решения и да се предприемат действия за предотвратяване на пътни произшествия.

Story image

Центърът допринася и с разработването на последно поколение предна видео камера /Front Video Camera/. Системата предлага разновидност от удобни и сигурни функционалности, като следене на пътната обстановка, разпознаване на пътни знаци, интелигентно управление на светлините на фаровете и предпазване на пешеходците.

Story image

Един от най-новите проекти, по които работи Бош Инженеринг Център София, е разработването на eBike компоненти. Динамичната среда, необходимостта от дистанция и отговорност към околната среда водят до бум в развитието на тази технология в последните години. Бош има 70% пазарен дял в производството на технологии за електрическите велосипеди в света.

Кариерни възможности за специалисти и развитие на млади таланти

Компанията предоставя на служителите си вдъхновяващи условия за работа и възможността да участват в атрактивни проекти, свързани с най-новите технологии в автомобилния сектор. Само за дванадесет месеца се наблюдава удвояване броя на служителите - от 120 до над 250, като процесът по наемане на експерти продължава. В момента компанията има отворени позиции за софтуерни инженери и хардуерни специалисти за новосформирания хардуерен отдел.

Група Бош демонстрира отговорност и добри практики в дългосрочна заетост и образование. Освен че инициира програми за усъвършенстване на квалифицирани и опитни инженери, компанията подкрепя и младите таланти в професионалното им развитие. Подготвят се стажантски програми, работата с университетите и инвестицията в бъдещи кадри е сред основните приоритети на Центъра.

Признания на общността

  • Бош е сред отличените компании на Наградите на германската икономика в България 2019 за разрастващия се бизнес, свързан с новия Бош Инженеринг Център София.
  • Бош Инженеринг Център София е награден от Global Tech Summit Sofia за Tech Growth Business на годината за 2019.
  • Бош Инженеринг Център София получи наградата "Инвестиция за индустриално развитие" на Годишното гала събитие на българския автомобилен клъстер.
Press release_ Bosch_ECS_first_year_29.05.2020.docx 53 KB

За контакти:

Ирена Райчева, Корпоративни комуникации, Роберт Бош ЕООД, тел.: +359 (888) 080 777, Irena.Raycheva-Udreva@bg.bosch.com

Румяна Танчева, PR мениджър, MSL Sofia, тел: +359 (882) 212 850, имейл: rumyana.tancheva@msl.bg


Група Бош е водещ световен доставчик на технологии и услуги с около 400 000 служители по целия свят (към 31 декември 2019 г.). Според предварителните резултати през 2019 г. Групата е реализирала продажби в размер на 77,7 млрд. евро. Дейността на Бош е организирана в четири бизнес сектора: Автомобилни технологии, Индустриална техника, Потребителски стоки и Енергийна и сградна техника. Като водеща IoT компания Бош предлага иновативни решения за интелигентния дом, Индустрия 4.0 и свързаната мобилност. Със своята компетентност в сензорните технологии, софтуера и услугите, както и със собствения си IoT облак, компанията предлага на потребителите си свързани и разнообразни решения за най-различни сфери само от един доставчик. Стратегическата цел на Група Бош е да улесни свързания живот с продукти и решения, които или съдържат изкуствен интелект (ИИ) или са разработени с негова помощ. Бош подобрява качеството на живота по целия свят с иновативни и вдъхновяващи продукти. Ето защо Бош предлага „Техника за живота“. Група Бош включва Robert Bosch GmbH и неговите 440 дъщерни и регионални дружества в 60 държави. Търговските и сервизни партньори, глобалното производство, инженерингът и търговската мрежа на Бош присъстват в почти всички държави в света. Основата за бъдещия растеж на компанията е нейната иновативна сила. В Бош работят 72 600 разработчици и изследователи в 126 локации по целия свят, както и около 30 000 софтуерни инженери.

Допълнителна информация можете да намерите на www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България