Домът на Бирените братя и сестри отвори врати

Домът на Бирените братя и сестри отвори врати

„Пивоварница Каменица“ официално приветства бирените любители в Пловдив

Официалното откриване на „Пивоварница Каменица“ в Пловдив се състоя днес на специално събитие. Комплексът, чието изграждане започна през 2017 год., цели да запази духа на „Каменица“ в Пловдив, който е роден град на първата бира в България, и да допринесе за съхраняването и развитието на бирената култура в страната. На събитието присъстваха кметът на гр. Пловдив – Иван Тотев, посланикът на Съединените американски щати за България – Н. Пр. Ерик Рубин, посланикът на Белгия за България – Н. Пр. Франсоа Бонтан, партньори, медии и представители на компанията.

По време на официалното събитие гостите имаха възможност да се насладят на 5 вида бира, ръчно произведена от майстор-пивоварите на място, да опитат от прецизно комбинираната с бира храна, да разберат  как правилно да съчетаят храна и бира и да разгледат микропивоварната, за да научат повече за изкуството на пивоварството.

Екипът, който стои зад „Пивоварница Каменица“ е едно от нещата, които правят новия дом на „Каменица“ толкова специален. За производството на бирите се грижи Иван Карагьозов, дългогодишен пивовар и един от най-добрите в страната в своята сфера. Шеф-готвачът, който се заема с кулинарното удовлетворение на гостите - Карстен Рабе, гражданин на света, има повече от 20 години опит в хотелиерството и ресторантьорството по целия свят, а негова цел е да отведе гостите на „Пивоварница“ на истинско кулинарно пътешествие. За комфорта и приятното прекарване на гостите се грижи управителя на „Пивоварница Каменица“ – Мария Стоянова, която е начело на екипа от повече от 20 бирени посланици, които ще ви посрещнат и въведат в бирения свят на Пивоварница.

В Пивоварница почитателите на кехлибарената напитка могат да проследят пътя на една бира от идеалното комбиниране на нейните основни съставки до отпиването от студената халба в комфортна и уютна среда. А любителите на кулинарията могат да се насладят на менюто, богато на специално селектирани ястия, които подхождат на всеки вид бира. Амбицията на майстор-пивоварите на „Пивоварница Каменица“ е да предложат богато портфолио от специално приготвени бири и за най-взискателните вкусове. 

Имената на бирите – Хоп Троп Неипа, Спайс Вайс, Brew-нетка тъмна, Тепейл ейл, Чилзен Пилзен – са измислени така, че да подсказват какво да очакват гостите от тях, но и да събудят любопитството и апетита. Хоп Троп Неипа е сухо-охмелена, но не прекалено горчива. Спайс Вайс е традиционна Вайс бира, но с добавени вкусове и тукашни подправки: чубрица и сминдух. Brew-нетка тъмна е тъмната бира от асортимента, леко сладка и с дъх на кафе. Тепейл Ейл е горчива, карамелена и плодово екзотична. Чилзен Пилзен, както говори името й, е Пилзен бирата в „Пивоварница“. Всичките видове бира са създадени по традиционните стилове в пивоварството, но с добавени специални съставки за единствено по рода си бирено изживяване.

„Пивоварница Каменица“ отразява желанието на „Каменица“ не просто да продължи да бъде част от, но и да допринася към социалния и културен живот на Пловдив и всички пловдивчани. „Пивоварница Каменица“ е новият дом на „Каменица“ в Пловдив и напомня за онзи момент от историята, когато през 1881 г. „Каменица“ поставя началото на биреното производство в България. В „Пивоварница Каменица“ всеки любител ще може да види селекция от избрани моменти от историята на първата бира на България чрез различни елементи, интегрирани в дизайна на мястото. Емблематичният комин в зелено и бяло е интегриран в цялостната концепция на сградата и продължава да се извисява на същото място вече десетки години. С годините коминът на „Каменица“ се превръща в един от символите на града под тепетата и отправна точка за много срещи.

„Пивоварница Каменица“ е специално място в Пловдив не просто като наследник на историята на най-старата бира на България, но и като носител на култура и съвремие, който ще се превърне в емблематично място за срещи и ще допринесе към културния и социален облик на град Пловдив.

„Добре дошли в новия дом на Каменица в Пловдив са всички бирени любители и ентусиасти, които харесват качественото пиво, обичат да експериментират с вкусове и желаят да научат повече за тайните на пивоварството.“, споделят от Каменица.

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България