До 30 участници ще могат да се включат в групов видео разговор във Viber

До 30 участници ще могат да се включат в групов видео разговор във Viber

Продуктът е от полза за комуникация между студентски групи и училищни класове, работни екипи, семейство и приятели

Водено от желанието заподкрепа на местните общности и разнообразни групи от потребители, водещото приложение за съобщения и комуникация в България, Viber обяви, че ще разшири капацитета си за групови видео разговори до 30 участници в едно обаждане в световен мащаб.

В ерата на новото нормално и последователните вълни на противоепидемични мерки, въведени в цяла Европа, разширяването на капацитета на групови видео разговори до 30 участници е идеалното решение за провеждането на дистанционни срещи по различни поводи. ​

„Viber е най-популярното приложение за комуникация в България и ние непрекъснато работим по различни подобрения на платформата си, за да можем да бъдем възможно най-полезни за българските потребители във всички ежедневни ситуации. Вярваме, че с постепенно разширяване на капацитета ни за видео разговори, повече хора ще могат да останат свързани и да продължат да си взаимодействат още по-продуктивно онлайн”, споделя Атанас Райков - старши директор на Rakuten Viber за Европа, Близкия изток и Северна Африка

По-удобна функция за учители и ученици:

В България 60% от участниците в доброволна анкета казват, че са използвали Viber за свързани с образованието цели през тази учебна година. 53% отговорят, че намират груповите видео разговори като подходящ инструмент за управление на дистанционно обучение. Подобрението на функционалността я прави достъпна и подходяща за провеждането на класни и извънкласни дейности, курсове и обучения от различно естество.

Улеснение за бизнеса:

Благодарение на новия изглед, (grid view), както за десктоп, така и на мобилни платформи, потребителите могат лесно да провеждат и своите бизнес срещи и разговори в удобна онлайн среда - на добре познатата им платформа за комуникация.

Семейството и приятелите са още по-близо:

С новата функция, вече е възможно онлайн събирането на повече членове на семейството или приятели в един разговор. С настъпващите пролетни месеци и предстоящите празници, Viber помага на хората да останат свързани помежду си, въпреки настоящата ситуация.

За да започне групово видео обаждане, потребителят просто трябва да натисне бутона „видео“ в горната част на екрана или да добави още участници към текущо видео обаждане. Може да се обади и директно на вече съществуваща група и да изберете кои участници да се присъединят.

Капацитетът за групови видео разговори ще бъде разширен допълнително през следващите месеци.


За Rakuten Viber:

В Rakuten Viber свързваме хората, без значение кои са и откъде са. Нашите потребители по света имат достъп до разнообразие от функционалности като индивидуални съобщения, видео обаждания, групови чатове, актуализации и дискусии с техните любими марки и известни личности. Ние предоставяме на нашите потребители сигурна и свободна среда, където да споделят емоциите си.

Rakuten Viber е част от семейството на Rakuten Group, световен лидер в електронната търговия и финансовите услуги. Rakuten Viber е официален канал за комуникация на FC Barcelona, както и официален партньор на Golden State Warriors за изпращане на съобщения и разговори.

Присъединете се към Viber и се насладете на най-доброто комуникационно изживяване в света.

Press Release Rakuten Viber Expands Video Calls 2104_Rakuten Viber Expands Video Group Calls to 30 participants.docx - 44 KB Viber Video Group Calls.jpg 209 KB
Румяна Танчева Senior PR мениджър, MSL Sofia

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България