Digitas Sofia с нов управляващ директор

Digitas Sofia с нов управляващ директор

Ваня Дунчева поема управлението на дигитална агенция Digitas, която е част от Publicis Groupe България, и ще развива услугата „дигитална бизнес и маркетинг трансформация“ като част от портфолиото на групата

Ваня Дунчева поема управлението на дигиталната агенция Digitas, част от Publicis Groupe България, с амбициозната задача да развива услугата „дигитална бизнес трансформация“, която е част от цялостното портфолио на групата на световно и локално ниво. Ваня Дунчева има над 15 години професионален опит в дигиталната индустрия  с фокус върху продажбите, консултирането в областта на дигиталния маркетинг и в прилагането на иновативни услуги и решения на българския пазар. ​ Професионалният ѝ път преминава през отдел продажби в httpool, където ръководи екипа на Facebook България, както и през медийните групи на Netinfo и bTV Web.

„Дигиталната трансформация, която Publicis Groupe България налага на пазара, е връзката между медийните, творческите и комуникационни услуги, които предлагаме в групата. Като част от медийния бизнес, Digitas ще обедини дигиталния медиен и творчески продукт, а ролята на Ваня е да приложи нови стандарти в клиентското обслужване, като подпомагаме нашите клиенти по пътя на дигиталната маркетинг и бизнес трансформация в свят, контролиран почти изцяло от платформите и воден от човешките преживявания,“ коментира Десислава Стоянова, управляващ директор на медийния бизнес на Publicis Groupe България.

Digitas е международен бранд и се позиционира като маркетинг агенция на свързаността. Силните страни и експертиза на екипа включват пълен набор от дигитални умения и инструменти в областта на данни, стратегия, креативност, медии и технологии, които са в основата на дигиталната трансформация.

„Именно връзката между дигиталния медиен и творчески продукт отличава Publicis Groupe, което се определя глобално от компанията като единен модел на работа на екипите – Power of One. Опитът ми през годините доказа, че фрагментирането на дигитално обслужване на даден бранд води до липса на ясна концепция и посока, което се отразява върху резултатите. В маркетинга, ефективността на една кампания помага на марките да се отличат и да се запомнят от хората, като направят тяхното потребителско преживяване уникално и различно. Затова потенциалът, който Digitas има, е огромен, защото покрива широк спектър от услуги, които са подчинени на една обща стратегия, водена от човешкото прозрение, и лесно измерима, за да води до устойчиво изграждане на дигиталната трансформация на дадена марка,“ добавя Ваня Дунчева, управляващ директор на Digitas, част от Publicis Groupe България.

Digitas Sofia има познания и опит в разработването и прилагането на технологични решения: Digital Signage, AR, чатботове, CRM решения за изграждане на програми за лоялност и изграждане на решения чрез мобилни приложения. След лансирането си през 2019 година, дигиталната агенция се отличава с изграждане на персонализирани творчески послания, съпътствани от задълбочено изследване на потребителските тенденции. Агенцията работи за все повече клиенти в областта на e-commerce, b2b дигиталните стратегии, дигиталната и бизнес трансформация. Част от клиентите на Digitas Sofia са Банка ДСК, Kaufland, Bosch Engineering Center, NESCAFÉ 3in1.

Digitas_Managing Director News Release_15022021.docx 1 MB Disgitas_Vanya Duncheva_Managing Director.png 557 KB

 

За Digitas: Маркетинг агенция на свързаността, отдадена на това да свързва брандовете с хората чрез Истина, Свързаност и Удивление. Екипът е разнороден - има експерти в сферите на данните, стратегията, криейтив, медии и технологии, работещи безупречно заедно, комбинирайки уменията и знанията си, за да създават по-добри връзки и да постигат амбициозни резултати с идеи, които вълнуват, провокират и вдъхновяват. Еднорозите в Digitas са безгранично любопитни и напълно прозрачни. Винаги разглеждат реалното човешко поведение, за да създадат автентични връзки между брандове и потребители, клиенти и партньори, идеи и крайни резултати. Digitas има 3 500 служители в над 22 държави и 34 офиса, с разширена мрежа чрез Publicis Media от над 23 500 служители, присъстващи в повече от 100 страни по света.

Digitas Sofia: през 2017 г. Publicis Groupe сля двете си дигитални звена: Saatchi Interactive и Modem Cybermark, с което на бял свят се появява подразделението Digital Innovation в Publicis Groupe България. През юни 2019 г. дигиталното звено се ребрандира на Digitas Sofia. ​

За Publicis Groupe - The Power of One

Publicis Groupe е лидер в комуникациите в глобален план и в България и предлага цялостен модел на работа  – от стратегическо консултиране до ефективно изпълнение, съчетавайки маркетинг и дигиталната бизнес трансформация. Publicis Groupe партнира на клиентите в тяхното бизнес развитие, като осигурява централизиран достъп до експертизата на екипите и акцентира върху персонализираните и индивидуални маркетингови решения. 

Publicis Groupe България обединява девет специализирани звена - Saatchi&Saatchi, Leo Burnett, Red Lion, Digitas, MSL, Publicis Dialog, Brandworks, Zenith и Starcom, които работят в областта на рекламата, връзките с обществеността, промоционален и събитиен маркетинг, маркетинг към купувача и комуникация на местата на продажба, стратегическо планиране и бизнес дизайн, дигитални маркетингови и бизнес решения, производство на аудиовизуални продукти, медийни стратегии и медийно планиране и купуване.

Ива Григорова Директор PR бизнес, MSL Sofia

 

Publicis Groupe България
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България