Демет Икилер се присъединява към Publicis Groupe като главен оперативен директор за региона на Европа, Близък изток и Африка

Демет Икилер се присъединява към Publicis Groupe като главен оперативен директор за региона на Европа, Близък изток и Африка

Икилер ще работи съвместно с главния изпълнителен директор на Publicis Groupe EMEA - Лорис Нолд, за бизнес развитие, укрепване уменията и засилване на експертизата в региона

Publicis Groupe обяви назначаването на Демет Икилер като главен оперативен директор на Publicis Groupe EMEA, за да създаде нова динамика на лидерство в региона.

Демет се присъединява към Групата след повече от две десетилетия прекарани в WPP, където е била част от глобалния лидерски екип на GroupM в ролята на главен изпълнителен директор на GroupM EMEA ипредседател на WPP. Главната ѝ отговорност, тогава, е била да намира и предоставя иновативни и космополитни решения на клиентите. Известна със своя нестандартен, приобщаващ и внушителен лидерски подход, Демет е призната от Fortune и The Economist за една от 10-те най-влиятелни жени главни изпълнителни директори. Тя влиза, също, в класацията на Empower за топ 100 модели за подрaжание (2022).

Демет е член на Управителния съвет на United Nation Global Compact, където ръководи отдела за равенство между половете и приемственост.Преди WPP, Демет е работила вZenith и в Saatchi & Saatchi. Присъединява към Publicis Groupe под прякото ръководство на Лорис Нолд и ще заеме позиция в Управителния комитет на Групата.

Рамо до рамо с Нолд, Икилер ще се фокусира върху създаването на по-голяма сплотеност в региона на EMEA. Екипът ще се фокусира върху насърчаването на активно сътрудничество между отделните пазари, като заздравява връзката между тях и подбира най-добрата експертиза за клиентите и също така, предоставя възможности за развитие на служителите.

,,Изключително радостен съм, че имам удоволствието да приветствам толкова силен лидер и вдъхновяващ човек като Демет в семейството на Publicis. От години се надявах да работя с нея и не мога да си представя по-подходящ начин да продължим големите амбиции за EMEA региона. Демет олицетворява уникалната комбинация от доказана репутация и вдъхновяваща експертиза. Тя е един отнай-прогресивните лидери в индустрията и притежава задълбочено познание за екосистемата на региона, както и истинска страст за теми като равенство и приемственост. Уверен съм, че Демет ще внесе позитивна промяна в Publicis Groupe. Заедно ще работим рамо до рамо, за да предоставяме ефективни решения на клиентите и да си партнираме с лидерите в страната, докато създаваме още по-силни партньорства и иновации.“Лорис Нолд, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe EMEA.
Демет Икилер, главен изпълнителен директорв Publicis Groupe EMEA, добавя: ,,За мен е изключително удоволствиеи чест да се присъединя към Publicis Groupe и към силния екип от прогресивни и вдъхновяващи лидери. Чакам с нетърпение възможността да оставя своя отпечатък и да подобря процесите в регион, който познавам много добре що се отнася до пазари, възможности и талант. Ние винаги сме държали на близко и откровено партньорство с клиентите си, за да можем успешно и ефективно да движим бизнес влиянието им и управлението на богатата палитра от възможности пред тях. Всичко това е едно изключително неустоимо предложение за мен. Бих искала да изкажа благодарността си на всеки, който е бил част от живота ми, част от това пътешествие. С нетърпение очаквам да покажа възможностите си и съм изключително развълнувана за тази нова глава от моя живот.“

 

За Publicis Groupe:

Publicis Groupe е лидер в комуникациите в глобален план и в България и предлага цялостен модел на работа – от стратегическо консултиране до ефективно изпълнение, съчетавайки маркетинг и дигиталната бизнес трансформация. Publicis Groupe партнира на клиентите в тяхното бизнес развитие, като осигурява централизиран достъп до експертизата на екипите и акцентира върху персонализираните и индивидуални маркетингови решения.

www.publicisgroupe.com | Twitter|Facebook | LinkedIn | YouTube | Instagram|Viva la Difference!

DI.jpeg 58 KB DI2.jpeg 50 KB Press Release - COO EMEA.docx 93 KB Publicis Groupe COO EMEA_Press Release_BGN.docx 94 KB

 

 

Publicis Groupe България
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България