Data: Humanized. Човешкият прочит на данните за потребителите

Data: Humanized. Човешкият прочит на данните за потребителите

Как човешкият прочит на данните за потребителите помага на компаниите да създават по-добро и персонализирано съдържание, и да отговарят на нуждите на своите потребители

Data: Humanized е първият по рода си форум за дигитален маркетинг, организиран от Publicis Groupe България и SAP.

Publicis Groupe България, една от водещите комуникационни групи в страната и глобален лидер в маркетинга, комуникациите и дигиталната трансформация, заедно със SAP, пазарен лидер в създаването на софтуер за корпоративни решения, представят нов прочит в разчитането на големите данни. В дигиталния свят, човешкото присъствие е по-важно от всякога, защото зад всяка цифра и всички данни стои човек - потребител на услуга или продукт.

Форумът Data:Humanized  обединява теми като планиране на стратегия чрез анализ на данните, които софтуерните платформи събират, използване на прозрения (insights) за потребителите при създаването на съдържание и комуникационни канали, както и управлението и оптимизацията на целия процес.

Story image

„Партньорството на Publicis България и SAP ни позволява да сме първите на пазара, които заедно с клиентите работим в посока дигитална трансформация на бизнеса им, за да останат те конкурентоспособни. Вземането на решения в реално време е изключително важно за оптимизацията на маркетинговите кампании, бюджети и подход, така че да се минимизират разходи и да се увеличат резултатите,“ казва Николай Неделчев, изпълнителен директор на Publicis Groupe България.

Компаниите вече могат да извличат прозрения (insights) за потребителите, благодарение на платформи като SAP Marketing Cloud, които показват в кой момент на пътя на потребителя се намира той/тя и какво го/я вълнува. Прозренията (insights), събирани чрез софтуерни платформи, позволяват на компаниите да се възползват от по-детайлна информация за потребителя, която да им помага във взимането на важни решения за техни продукти или услуги.

 „Има разлика между дигитализация и дигитална трансформация. Дигитализацията означава да вземеш съществуващи бизнес модели или системи и да ги адаптираш към новите технологии. Дигиталната трансформация означава да промениш бизнес модела спрямо поведението на модерния потребител, което се променя спрямо новите технологии,“ казва Петя Лакова, ръководител дигитално звено в Publicis Groupe България.

Story image

„В неконтролируемата среда на данните, марките лесно забравят да се фокусират върху хората. Затова, не данните, а емоциите трябва да са в центъра на потребителското преживяване. В маркетинга, говорим толкова много за технологии, че забравяме за човешкия аспект. Не става въпрос за данните като такива, а за това какво правим с тях, така че накрая да се създаде по-добра връзка с потребителите. Всеки специалист и всяка компания, която разбира това, ще остане завинаги близо до сърцата на хората,“ казва Марк де Брюн, вицепрезидент и ръководител „Маркетинг“ в SAP Customer Experience за EMEA & MEE.

Story image

Лектори, участващи в събитието са: Армел Бурсо, изпълнителен вицепрезидент за Data & Analytics за EMEA в Publicis Spine, Марк де Брюн, вицепрезидент и ръководител „Маркетинг“ в SAP Customer Experience за EMEA & MEE и професионален лектор, Джон Томсън, специалист продукти за SAP Customer Data Cloud, Ейдриън Розентал, ръководител дигитално звено в MSL Germany, Петя Лакова, ръководител дигитално звено в Publicis Groupe България, Нико-Александър Ян, изпълнителен вицепрезидент в Publicis Groupe България, Мая Марашлян, ръководител „Инсайти“ в BrandWorks София, Надежда Немчева, бранд стратег в BrandWorks София, Светлана Тачева, директор „Проучвания“ в Publicis Groupe България и Христо Христов, председател на IAB и изпълнителен директор на NetInfo.

Story image
Story image

Партньори и спонсори на събитието са SAP, NOVA, NetInfo, Omnichannel, Philips TV и Chivas.

Фотокредит: Publicis Groupe България

Ива Григорова Директор PR бизнес, MSL Sofia

 

Publicis Groupe България
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България