България е част от Световна седмица на предприемачеството

България е част от Световна седмица на предприемачеството

За тринадесета поредна година JA България е локален домакин на инициативата

На 8 ноември 2021г. стартира Световната седмица на предприемачеството, организирана в глобален мащаб от Международната предприемаческа мрежа. За поредна година инициативата вдъхновява предприемчивите хора в бизнеса, НПО сектора, политиката и образователните институции в над 180 държави по света, да сложат своя фокус върху потенциала на иновативните идеи, които променят обществата. От старта си през 2008 г., инициативата е достигнала и е помогнала на близо 50 милиона души да развият своя потенциал и да възродят предприемаческата екосистема в своята страна. През годините, кампанията се е развила от инициатива, която вдъхновява младите хора, до събитие, в което се включват предприемачи, инвеститори, политици и обществени структури, които заедно допринасят за растежа на икономиката и културата на различните страни.

JA България, домакин на инициативата от самото ѝ начало, призовава всеки учител, който иска да пренесе предприемаческия заряд на седмицата в своето училище, да реализира локални събития като училищни иновационни лагери, открити уроци и др. Като основа за своите дейности, училищата ще използват темите „Образование”, „Екосистеми”, „Приобщаване” и „Политики”. Това са темите, върху които Международната предприемаческа мрежа отново поставя своя фокус. JA България ще координира и отразява организираните инициативи в рамките на Световната седмица на предприемачеството из цялата страна.

Радваме се, че за поредна година България ще бъде част от Световната седмица на предприемачеството. Времето, в което живеем е динамично и поставя пред нас всякакви предизвикателства - световните икономически тенденции се променят, средата се дигитализира. Имаме нужда да се обграждаме с хора, които не се страхуват от промяната, защото виждат нова творческа възможност във всяко предизвикателство. Именно такива хора са предприемачите. Световната седмица ни дава възможност да станем част от една глобална общност от предприемчиви, дръзки и вдъхновяващи личности”, споделя Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

JA България кани ученици, студенти, учители и всеки, който иска да се потопи в света на предприемачеството да се включи в разнообразни събития, посветени на инициативността, нестандартните идеи и стремежа за промяна към по-добро. Сред планираните събития, посветени на предприемачеството са:

  • 05.11. (петък) 16.00 ч. Уебинар “От идея към устойчив бизнес”.
  • 08.11 - 19.11 Конкурс за най-малките предприемачи от 1-4 клас “Моята идея, която променя света”.
  • 09.11 (вторник) 10:00 ч. Онлайн работилница “Предприемачество и стартъпи в сферата на градската мобилност”.
  • 10.11. (сряда) 15:30 ч. #YouthEmpowered Уебинар: Професията на бъдещето: каменоделец или юрист?, Венцислав Къчовски, ръководител на отдел „Околна среда“, Кока-Кола ХБК България.
  • 11.11 (четвъртък) 15:30 ч. Първа НЕ!лекция с Росен Димитров, Novartis България, който ще представи свободноизбираем курс по предприемачество в медицината, насочен към студенти с интерес към иновациите в здравеопазването.
  • 12.11 (петък) Иновационен лагер за генериране на идеи с отбори, участващи в емблематичната за JA България програма “Учебна компания”.
Story image

Всеки, който иска да разбере повече за различните събития, с които ще бъде отбелязана Седмицата на предприемачеството, може да следи сайта на JA България за новини.

 

За повече информация и отразяване на събитието:

Ирина Илиева, Директор организационно развитие, email: irina.ilieva@jabulgaria.org

 


 

За Джуниър Ачийвмънт България

Вече 24 години JA България е водеща нестопанска международна организация у нас, с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета.

Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа. JA използва т.нар. прогресивен или надграждащ предишните етапи модел на образование („от АБВ до PhD“), чрез който устойчиво се изгражда ключовата компетентност предприемчивост и инициативност. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение (blended learning) с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание, обучение и услуги, както и разработването на политики в областта на образованието и предприемачеството. Екипът на организацията вярва и работи за каузата „От предприемчиви хора към щастлива нация“.

JA България е член на JA Worldwide и JA Europe и годишно достига до 30,000 ученици и студенти от 450 населени места в страната.

2021 JAB GEW press-release.docx 28 KB 2021 JAB GEW_1.png 96 KB 2021 JAB GEW_2.png 140 KB

 

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България