AVON Фондацията за жени дарява 25 000 лева

AVON Фондацията за жени дарява 25 000 лева

Фондацията ще подкрепи проект „Мобилна подкрепа и грижа за жертви на домашно насилие от малки населени места в област Търговище” на Асоциация НАЯ

AVON Фондация за жени дарява 25 000 лв. на проект за подкрепа и грижа за жертви на домашно насилие на Асоциация Ная. Проектът ще подкрепи 50 жени и деца, жертви на домашно насилие, които живеят в отдалечени и труднодостъпни райони на област Търговище. На първа линия в изнесени приемни в малките градове и села ще работят психолози, социални работници и адвокат, които ще съветват жертвите за правата им и ще им помагат да се защитят от насилието.

Проектът ще се реализира в рамките на една година в област Търговище, която включва близо 200 села. Това са райони, които значително изостават в икономическото си и социално развитие от областния център Търговище. В тях са съсредоточени много проблеми – бедност, безработица, липса на здравни грижи, отпадане от училище, насилие. Ситуацията за жените и децата, пострадали от домашно насилие в тези райони стана още по-тежка по време на пандемията от Covid-19. Агресията ескалира, а възможностите за защита и подкрепа станаха още по-ограничени. Голяма част от жените загубиха работата и доходите си и за тях стана невъзможно да напуснат дома си, въпреки насилието. Затова Асоциация НАЯ насочва този проект към малките градове и села от региона. Най-рисковите групи жени и деца там ще бъдат подкрепени с общо 1 000 безплатни консултации за емоционално възстановяване, в контактите с институциите, при подготовка на документи, с обучения за търсене на работа, консултации с адвокат и водене на дела по Закона за защита от домашното насилие.

Проектът е подкрепен с 25 000 лева от AVON Фондацията за жени и е част от глобален грант в размер на 1,35 милиона долара по повод 135-годишнината на AVON.

“Благодаря на AVON за тази подкрепа. Искрено вярвам, че когато една толкова голяма и престижна международна компания за пореден път обърне внимание на борбата с домашното насилие, това ще е пример и вдъхновение и за други фирми да се включат. Този проект е изключително важен за жените и децата, оцелели от домашно насилие, които живеят извън градовете и които много пъти са обречени да търпят насилието, защото нямат алтернатива. Асоциация НАЯ изпълнява една от първите в страната мобилни услуги в малките населени места и чрез нашите открити приемни повече от 10 години работим на терен, максимално близо до пострадалите. Нашият екип през цялото това време е на първа линия, включително по време на пандемията, защото в много от случаите ние сме единствената възможност за жените и техните деца да се спасят. Радвам се, че тези усилия са оценени и имаме финансовата възможност да продължим тази помощ.”, заяви Светла Сивчева – Председател на Управителния съвет на Асоциация НАЯ по повод на дарението.

Всеки може да подкрепи усилията на AVON срещу насилието над жени с поръчка на благотворителен продукт тук. 100% от печалбата на артикулите срещу насилието на жени се дарява на неправителствени организации в помощ на пострадали от насилие жени, както и за повишаване на информираността и превенция.

За AVON

AVON създава красота по различен начин от 135 години. AVON е компания, която свързва хората, използвайки силата на красотата, за да промени живота към по-добро. Милиони независими търговски представители по целия свят продават емблематичните марки AVON чрез своите социални мрежи, изграждайки собствен бизнес на пълно или непълно работно време. AVON означава равенство между половете и ние вярваме, че се вслушваме в нуждите на жените, засягаме важни въпроси и създаваме положителни промени. Чрез AVON и фондация AVON дарихме над 1,1 милиарда долара, с акцент върху борбата с насилието между половете и рака на гърдата. AVON е част от Natura & Co Group. Научете повече на www.avonworldwide.com.


AVON_Donation_PressRelease_100522.docx 33 KB AVON_Donation3.jpg 2 MB

 

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България