Агрополихим стартира програма за развитие за ученици и студенти

Агрополихим стартира програма за развитие за ученици и студенти

Инициативата „50 възможности за развитие“ ще предоставя възможности в разнообразните сфери на дейност на компанията

Водещият производител на минерални торове в Югоизточна Европа и един от най-големите работодатели в България – Агрополихим, стартира програма за развитие по повод своята 50-та годишнина.

Мисията на кампанията 50 възможности за развитие“ е да разшири възможностите за професионално ориентиране на ученици и студенти, чрез предоставяне на разнообразни форми на изява и участие в различните сфери на дейността на компанията. Сред тях са: химични технологии, енергетика, търговия, доставки, логистика, автоматизация на производството, екология, безопасни условия на труд, механо- и електроподдръжка, информационни технологии, инвестиционни проекти, счетоводство и финанси, право, комуникации, човешки ресурси. ​ ​

„Неслучайно в сърцевината на програмата стои темата за подкрепата и развитието на младите хора. ​ Гордеем се с успехите и постиженията на компанията и хората в нея за изминалите 50 години, но за нас ​ е изключително важно да дадем своя принос за израстването на следващото поколение млади специалисти, които да допринасят за развитието на региона, и на страната ни“, коментира Гергана Колева, Ръководител Човешки ресурси в Агрополихим АД.

Първата инициатива, с която стартира програмата, е средношколското състезание „Енергетиката и ние 2024 г.“, организирано от Технически университет гр. Варна. То ще се проведе този петък 22 март, а компанията ще награди най-добрия младежки проект с индивидуални еднократни стипендии на стойност 500 лв.

Подкрепата на Агрополихим за развитието на бъдещите учени, специалисти и иноватори ще бъде разгърната под формата на парични стипендии, възможности за специализирани стажове, менторски програми, ваучери за обучителни програми и кариерни консултации, както и много други формати, информация, за които очаквайте на официалния сайт на Дружеството.


За Агрополихим:

Агрополихим АД е водещ производител на азотни, фосфорни, комбинирани и течни торове в Югоизточна Европа и един от най-големите работодатели в България.

В своята 50-годишна история компанията успява да изгради ефективна международна партньорска търговска и логистична мрежа и да разработи широка гама от продукти и услуги в помощ на иновативното земеделие, познати и добре приети в Европа, Азия, Африка, Америка и Австралия.

За последните 10 години Агрополихим инвестира над 320 млн. лева в сфери като екология, енергийна ефективност, индустриална безопасност, производство, автоматизация, логистика, човешки ресурси. В резултат от дългогодишната си политика за устойчиво намаляване на въглеродния отпечатък, Агрополихим днес е пионер в декарбонизацията на торовата индустрия не само в ЕС, но и в световен мащаб. Компанията е инициатор или партньор в редица значими национални и международни проекти, насочени към нисковъглеродна икономика и климатична неутралност.

Агрополихим е работодател на над 1000 служители, който предлага възможности за реализация в над 20 професионални направления. ​

Agropolychim_50Opportunties_PressRelease_2103.docx 31 KB
Румяна Танчева Senior PR мениджър, MSL Sofia

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България