*75,5% от българите припознават киселото мляко като храна, от която могат да се набавят полезни пробиотици

*75,5% от българите припознават киселото мляко като храна, от която могат да се набавят полезни пробиотици

Кисело мляко My BifiPro на „Димитър Маджаров“ е пробиотичен продукт от ново поколение

Според проучване направено от изследователска агенция Blue Point, по поръчка на „Димитър Маджаров“ за нагласите на хората за употребата на пробиотици, българите основно свързват приемането им с приема на антибиотик, но избират и храни, с които могат да си ги набавят.

Проучването показва, че потребителите имат богат опит с различни продукти и добавки, свързани с грижата за здравето. Интересна тенденция изведена от запитването е, че българите говорят за пробиотиците основно в посока антибиотици и проблеми със стомаха - близо 70 %, но едва 40% декларират, че са наясно и с действието им за имунната система и цялостното подобрение на организма.

Спонтанно, 15,3% от изследваните лица разпознават конкретни храни, чрез които са си набавяли пробиотици. В тази посока, с най-голям дял е посочено киселото мляко, припознато от 75,5% от лицата. Още един интересен извод показва, че хората откриват ползите на полезните бактерии, извън познатите за подпомагане на чревното здраве, като виждат и възможността за набавянето им посредством конкретен млечен продукт.

На база нуждите на потребителите, „Димитър Маджаров“ създават чисто нова продуктова серия - функционални млечни продукти със здравни ползи за стомашно-чревния тракт и имунната функция.

„Винаги сме се старали да се вслушваме в хората и в това какви са техните нужди. След като затвърдихме, че за българина грижата за здравето е от първостепенно значение, вложихме нашата експертиза в производството на млечни продукти, за да срещнем именно тези техни нужди. Продуктите, които развиваме са насочени както към подпомагане на чревното здраве, така и в полза на цялата имунна система. Вярваме, че с тази серия от продукти, потребителите ще могат да се погрижат за тяхното здраве и за здравето на цялото им семейство“, коментира Димитър Маджаров, собственик, по професия технолог.

Пилотният продукт – кисело мляко My BifiPro съчетава естествените ползи от традиционното кисело мляко с най-добре документираните два пробиотични щама в света. Това са BB-12 и LGG, които като регистрирани търговски марки са собственост на международната компания, експерт в пробиотичните култури и продукти -  Chr. Hansen. И тъй като храносмилателното здраве е ключ към цялостното здраве, към добрите бактерии в My BifiPro са добавени витамини D3 и B12 за естествена подкрепа на имунната система. 

*За проучването:

Национално проучване, проведено сред градско население, мъже и жени на възраст 18 – 55 години. Обем на извадката 401 човека.

За Димитър Маджаров:

С повече от 25-годишна история, компания е утвърден производител на висококачествени, традиционни за българската кухня продукти. Марката „Димитър Маджаров” запазва семейните ценности и до днес, обвързвайки ги с качествата на своите продукти. Вярата, грижата и доверието са основата на ежедневния стремеж на компанията - колбаси и месни деликатеси с безкомпромисно качество и любими млечни продукти, приготвени в съответствие с традиционните рецепти.

От своето създаване марката “Димитър Маджаров” се налага като гаранция за висококачествени храни, с отличен автентичен вкус на месните и млечните продукти.

Именно постоянното качество и вкусови  характеристики правят марката предпочитан избор за потребителите. През последните повече от 20 години продуктите  на компанията са отличени с над петнадесет награди за качество от изложениятата “Месомания” и „Светът на млякото“ - София, от Международен панаир - Пловдив, и др. “Димитър Маджаров” е отличена като най-качествената, надеждна и уникална марка сред българските потребители в своя клас в Superbrands 2010 и Superbrands 2014 и 2017. За клиентското доверие се в бранда ежедневно работят повече от 300 души, заети и в двете производства. По пазарните данни от първото шестмесечие на 2019г в сравнение със същия период на 2018г. компанията отново генерира ръстове в категориите бели саламурени сирена, кисели млека и сурово сушени колбаси.

Press Release_Madjarov_Prouchvane_19112019.docx 93 KB Dimitar Madjarov Prouchvane.pdf 550 KB
Румяна Танчева Senior PR мениджър, MSL Sofia

 

Кампании
относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България