150 събития ще се проведат в Световната седмица на предприемачеството в България

150 събития ще се проведат в Световната седмица на предприемачеството в България

За дванадесета поредна година JA България е локален домакин на инициативата.

Световната седмица на предприемачеството започва на 18 ноември в България с учебни прояви в цялата страна. Дванадесетото издание на инициативата, която се домакинства у нас от Джуниър Ачийвмънт, включва близо 150 събития в 70 населени места в страната. От днес до неделя ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци в цяла България, като се очаква над 4000 ученици да се включат в инициативите.

„Радваме се, че за поредна година България се включва активно в Световната седмица на предприемачеството. Обществото се развива с бързи темпове, средата се дигитализира и ние не знаем какви ще са професиите на бъдещето, но знаем какви умения ще се изискват и всички те могат да бъдат развити през развиване на предприемаческа нагласа.“каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

Сред събитията в страната, които ще се проведат през Световната седмица на предприемачеството са 30 иновационни лагери, 80 открити уроци и десетки други инициативи по места. Учениците, които ще се включат в иновационни лагери, ще работят над казус, свързан с темата #Екосистеми, рециклиране и предприемачество. Всяка година се определят глобални теми, които може да се ползват като основа за различните събития в цял свят. Темите за 2019 са: „Образование”, „Екосистеми”, „Включване” и „Политики” (#GEWeducation, #GEWecosystems, #GEWinclusion, #GEWpolicy).

В световен мащаб през 2019 г. милиони млади хора по света ще вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие. 

 Някои от инициативите, които ще се проведат в рамките на седмицата, под домакинството и координацията на образователната организация JA България са: „Образователно пътуване“ в Професионална гимназия  "Проф. д-р Асен Златаров", Видин; иновативен тренинг в СУ "Св. Паисий Хилендарски", Пловдив, събитие с участието на родители в  95. СУ "Проф. Иван Шишманов", София, ролева игра в ОУ "Иван Вазов", с. Любен Каравелово.

 Седмицата на предприемачеството и най-малките: 20 ноември 2019 на 20 ноември, сряда от 9:30ч в ДГ №8 „Проф. Д-р Елка Петрова“, на ул. „Генерал Стефан Тошев“ №34 в София ще се проведе открит урок „Предприемачество за най-малките: мисия възможна!“ С подкрепата на ментори от бизнеса малчуганите ще открият какво е общото между любимото  животно, децата и икономиката. Различни практически ситуации, нагледно ще бъдат представени от най-малките предприемачи в подготвителната група на 8 ОДЗ "Проф. д-р Елка Петрова". 

 Седмицата ще бъде богата на събития в цялата страна, а местата, където учители от мрежата на Джуниър Ачийвмънт планират събития – иновационен лагер или открит урок, са: Благоевград, Ботевград, Бургас, Варна, Враца, Вълчи Дол, Горна Оряховица, Видин, Гълъбово, Дряново, Искър, Казанлък, Камено, Кърджали, Пазарджик, Панагюрище, Плевен, Първомай, Русе, Силистра, София, Стамболийски, Червен бряг, Белене, Брегово, Славяново, Петрич, Търговище, Ямбол, Димитровград, Карнобат, Кнежа, Пловдив, с. Божурица, с. Долни Луковит, с. Драганово, с. Медковец, с. Опанец, с. Рупци, Чипровци, Велико Търново, Велинград, Видин, Горни Дъбник, Аксаково, Елена, Койнаре, с. Попово, Славяново, Каварна, Левски, Димитровград, Долна Митрополия, Якоруда, Тръстеник, Силистра, Сандански, Самоков, с. Ореховица, с. Опанец, с. Градина, с. Любен Каравелово, с. Арчар, Разлог, Кюстендил, Кула, Златица

 

За повече информация и отразяване на събитие:

Джулия Велинова, JA България                                      

t: +359 2 989 43 61, e-mail: Julia.velinova@jabulgaria.org                                         

 

За Джуниър Ачийвмънт България

Вече 22 години JA България е водеща нестопанска международна организация у нас, с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета.

Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа. JA използва т.нар. прогресивен или надграждащ предишните етапи модел на образование („от АБВ до PhD“), чрез който устойчиво се изгражда ключовата компетентност предприемчивост и инициативност. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение (blended learning) с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание, обучение и услуги, както и разработването на политики в областта на образованието и предприемачеството. Екипът на организацията вярва и работи за каузата „От предприемчиви хора към щастлива нация“.

JA България е член на JA Worldwide и JA Europe и годишно достига до 30,000 ученици и студенти от 450 населени места в страната.

News to media_JA_GEW2019_Sedmica na predpriemachestvoto_18.11.2019.docx 1,019 KB

 

 

относно MSL Sofia

MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света. Агенцията се специализира в създаването на въздействащи PR кампании, за да постигне ефективни резултати за бизнеса и хората. Експертите в MSL са модерни комуникатори, които изграждат брандове и личности на утрешния ден, за да помогне на бизнеса на клиентите да бъде по-въздействащ. Страстта ни за PR развива това, което правим и искаме да постигнем в индустрията.

MSL Sofia е PR силата в Publicis Groupe България, една от водещите и най-големи групи на пазара.

MSL Sofia
бул.България 118, бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България